Fostul ministru al Energiei în Guvernul Cioloș, Victor Grigorescu, urmărit penal

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.06.2021 - 15:57
Fostul ministru al Energiei în Guvernul Cioloș, Victor Grigorescu, urmărit penal / Foto: hotnews.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al Energiei în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017.

SHARE

Cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Grigorescu se referă la faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată.

Citește și: Mită în formă continuată la Protecţia Consumatorilor Argeş: doi comisari, trimiși în judecată de DNA

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 23 iunie 2021, ministrului Justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al Energiei în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008", precizează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citește și: Domiciliul scos din cartea de identitate. Cum procedează alte țări

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri, precizează sursa citată.

Cine este fostul ministru al Energiei Victor Vlad Grigorescu

In perioada 2007-2011, Victor Vlad Grigorescu a ocupat poziția de secretar II în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lânga UE, secția comercială, cu responsabilități în domeniul politicii comerciale comune a UE.

De asemenea, a fost expert în cadrul Ministerul Economiei și Comertului, în perioada de mandat a fostului ministru Codruț Sereș, potrivit HotNews.ro.

Până sa ajunga consilier al fostului ministru Razvan Nicolescu, timp de doi ani, a fost director la AG Industrial Consult, societate specializată în consultanta in domeniul politicilor publice. Din aceasta postura a consiliat clienti din domniul privat abordand, intre altele, dosare din aria Politicii agricole comune a UE sau a Directivei REACH, se arata in CV-ul sau.

Victor Vlad Grigorescu este absolvent al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Drept.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te