Eurodeputat bătut de jandarmi pe 10 august, nouă cale de atac în dosar: cere ordonanța de clasare

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 13.03.2021 - 11:22
Vlad Gheorghe cere DIICOT să-i comunice ordonanța de clasare/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Vlad Gheorghe, europarlamentar USR-PLUS care a fost bătut de jandarmi la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, a cerut DIICOT să-i fie prezentată ordonanța de clasare emisă de procurorul de caz în 26 iunie 2020.

SHARE

Vlad Gheorghe  susține că orice parte din dosar care procedează în acest fel are „dreptul de a face alte solicitări conform procedurii penale” și, deci, „de a continua practic dosarul”.

În opinia sa, această procedură ar putea reprezenta „o nouă cale de atac în dosarul 10 August”. De profesie jurist, Vlad Gheorghe îndeamnă victimele din dosar să solicite și ele DIICOT ordonanța de clasare emisă inițial de către procurorul de caz.

Citește și: O navă de război a SUA a traversat Strâmtoarea Taiwan. China: Transmiteți un semnal greşit

„Motivarea judecătorului menționează acele aspecte de procedură pe care atât eu, cât și alți specialiști în domeniu le-am semnalat în toți acești ani de când dosarul 10 August a fost plimbat între instituții. Conform legislației în vigoare, orice decizie în dosar trebuie să fie comunicată părților interesate, adică inclusiv tuturor celor peste 800 de persoane care au depus plângeri pentru că la fel ca mine au suferit din cauza acțiunilor Jandarmeriei de la protestul pașnic de acum peste 3 ani. Or lucrul acesta nu s-a întâmplat, după cum am atenționat încă din 2020. Orice victimă din dosar care nu a primit, căreia nu i-a fost oficial comunicată această ordonanță de clasare are acest drept, iar după ce îi este comunicată, are dreptul de a face alte solicitări conform procedurii penale, de a continua practic dosarul”, declară Vlad Gheorghe, citat într-un comunicat de presă.

Vlad Gheorghe cere ordonanța de clasare în dosarul „10 august”

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a demarat și alte acțiuni în acest dosar, inclusiv o solicitare pentru urgentarea judecății, solicitare aflată la a 9-a amânare, după cum precizează acesta.

Totodată, el a început încă de săptămâna trecută demersurile pentru contestarea la CEDO a soluției Tribunalului București, alăturându-i-se până acum peste 30 de victime.

Citește și: Prințul Harry: Moștenirea de 13 milioane$ de la mama m-a ajutat. Familia regală nu mi-a mai dat bani

În 2 martie, judecătoarea Daria Miheț de la Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a dosarului 10 august, iar prin această decizie au scăpat de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii, potrivit HotNews.

 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te