BREAKING NEWS Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare. Definitiv

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.05.2019 - 16:34
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Instanța supremă a anunțat că Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate cu executare, în dosarul privind angajările fictive la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Sentința este definitivă.

SHARE

Liviu Dragnea va trebui să se predea astăzi la Poliție pentru ca sentința să fie pusă în aplicare.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Acuzațiile DNA

 

Liviu Dragnea a fost acuzat că, în calitate de președinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii Direcției de Protecție a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) și Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).

Pentru că pesedistele nu au dat în toți anii în care au fost angajatele Direcției nicio zi pe la birou, deși aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii.

„Timp de 8 ani și jumătate și 4 ani și jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționați!", spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Citește și VIDEO Dragnea: „Nimeni nu e pregătit să meargă la pușcărie"

Condamnat și în prima instanță

 

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Șeful pesediștilor a fost achitat pentru infracțiunea de fals intelectual. 

Pedeapsa primită joi se contopește cu cea primită cu suspendare în dosarul Referendumului, iar Liviu Dragnea trebuie să execute pedeapsa cea mai grea.

Fosta şefă a DGASPC Teleorman Floarea Alesu a fost condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare.

Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman, a primit trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu, un an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire, sentinţa este de trei ani închisoare cu suspendare. 

Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Rodica Miloși, fost director economic la DGASPC Teleorman, a primit 3 ani cu suspendare

În cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, procesul penal a încetat. Aceasta are doar de plătit o sancțiune administrativă de 1.000 de lei.

Balaban Constantin Claudiu, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din  Alexandria, a fost condamnată la 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual.

Gheorghe Nicușor, fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, a primit 1 an închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și abuz în serviciu. A 

Stoica Anisa Niculina, una dintre cele angajate fictiv la Direcția Copilului, care lucra de fapt la PSD, a fost condamnată la 1 an cu suspendare pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Aceasta este una dintre cele care au recunoscut faptele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te