Donald Trump, declaraţii financiare false. Le-ar fi depus mai bine de un deceniu

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.09.2023 - 09:52
Donald Trump, declaraţii financiare false - Foto: Profimedia Images

Un judecător din New York i-a găsit pe fostul preşedinte Donald Trump şi pe fiii săi adulţi răspunzători pentru fraudă şi a anulat certificarea de afaceri a Trump Organization. Trump ar fi furnizat declaraţii financiare false, timp de aproximativ un deceniu.

SHARE

Decizia judecătorului Arthur Engoron vine cu câteva zile înainte ca procesul civil în care sunt implicaţi biroul procurorului general din New York şi fostul preşedinte.

Engoron a admis moţiunea procurorului general Letitia James pentru o judecată sumară, constatând că Trump, fiii săi şi alte persoane "sunt răspunzători din punct de vedere juridic pentru încălcări persistente" ale legislaţiei statului New York.

Donald Trump, declaraţii financiare false

El a constatat că declaraţiile financiare pe care Trump le-a furnizat creditorilor şi asigurătorilor timp de aproximativ un deceniu sunt false şi a afirmat că aceştia s-au angajat în mod repetat, în fraudă.

Decizia este o lovitură pentru Trump şi o respingere completă a argumentelor sale, potrivit cărora nu a umflat valorile terenurilor sale de golf, hotelurilor, caselor de la Mar-a-Lago şi Seven Springs, în declaraţiile financiare care au fost folosite în mod repetat, în afaceri.

"Astăzi, un judecător a decis în favoarea noastră şi a constatat că Donald Trump şi Trump Organization s-au angajat în ani de zile de fraudă financiară", a anunţat Letitia James, conform News.ro.

Citeşte şi: Trump vrea să scape de procesele federale și cere blocarea guvernului SUA. Cum vrea să facă asta

Aşteptăm cu nerăbdare să prezentăm restul cazului nostru, la proces", a adăugat aceasta.

Procurorul general a cerut daune de 250 de milioane de dolari, interzicerea ca Trump să mai ocupe funcţii de conducere a unei afaceri în New York şi să împiedice compania să se angajeze în tranzacţii comerciale timp de cinci ani.

Judecătorul a anulat certificatele de afaceri ale entităţilor Trump care sunt acuzate în acest caz, inclusiv Trump Organization, şi a declarat că un administrator judiciar va fi pus în funcţie, pentru a gestiona dizolvarea entităţilor corporative.

Citeşte şi: Donald Trump, judecat pentru fraudă, la New York, înaintea primarelor Partidului Republican din 2024

Există două proprietăţi din New York care sunt parte din proces: Trump Tower, turnul comercial de pe Wall Street, şi complexul familiei Trump de la Seven Springs. Cu toate acestea, amploarea totală a hotărârii instanţei rămâne neclară.

Rămân întrebări cu privire la modul în care administratorul judiciar va dizolva proprietăţile, dacă hotărârea va avea impact asupra proprietăţilor situate în afara statului New York, inclusiv Mar-a-Lago, şi dacă Trump ar putea transfera activele din New York într-o nouă companie situată în afara statului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te