UPDATE Anchetă DNA la PSD Arad: Ar fi vizați Dorel Căprar, Florin Tripa, Ioan Chisăliță. Acuzațiile

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.12.2019 - 14:02
Dorel Căprar și Florin Tripa. Foto: online.psd.ro

Procurorii anticorupție fac percheziții, luni dimineață, la sediul PSD Arad, într-un dosar de luare de mită și trafic de influență. Sunt vizați trei parlamentari PSD - Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță, dar și șeful Direcției Drumuri și Poduri Timișoara.

SHARE

UPDATE: Ciolacu, supărat: Nu facem zid împotriva justiției, dar parcă reapar imaginile cu telejustiția

---

Șeful PSD Arad, Dorel Căprar, a fost „săltat” chiar din biroul său de la partid și dus la audieri la Timișoara, potrivit Agerpres. 

Citește și: VIDEO Șeful PSD Arad, „săltat” de la partid de procurorii DNA

Procurorii au ridicat de la PSD Arad mai multe documente, iar anchetatorii au părăsit sediul formaţiunii social-democrate după mai bine de trei ore de la începutul percheziţiei. 

Citește și: Deputatul PSD Tripa, anchetat de DNA: A fost pădurar două decenii, cu facultatea făcută la 38 de ani

Deputatul Tripa, lamentări după audierea la DNA: Sunt un om drept, care stă într-un apartament

---

10.55: Șeful Direcției Drumuri și Poduri Timișoara, consilierul județean PSD Cristian Ispravnic, ar fi fost ridicat de la sediul PSD Arad, potrivit Mediafax. 

Surse din anchetă au precizat pentru Mediafax că, în dosar, este vorba despre faptul că Ispravnic și alți directori din DRDP i-ar fi constrâns pe angajați să solicite de la șoferii de camioane mită, care era colectată mai departe de șefi. O parte din șpagă rămânea la aceștia, restul se ducea către parlamentari pentru favoruri, funcții, posturi, au explicat sursele citate. În cauză, a fost pus în executare și un mandat de aducere a unui angajat al Direcției de Drumuri.

De asemenea, deputatul Tripa a spus, după audierile la DNA Timișoara, că are calitatea de suspect într-un dosar de trafic de influență. Senatorul Ioan Chisăliță este la această oră, audiat de procurori.

---

09.50: DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că este vorba despre un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, săvârșite între 2016 și 2019. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”, precizează DNA, într-un comunicat. 

---

09.20: Senatorul PSD de Caraș Severin care ar fi vizat în dosar este Ioan Chisăliță, potrivit publicației Opinia Timișoarei

---

În acest dosar, ar fi vizați parlamentarii Dorel Căprar și Florin Tripa (PSD), potrivit G4Media.ro, care citează surse judiciare. 

În același dosar, ar fi vizat și șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ilie Ispravnic.

Este vorba despre un dosar de luare de mită și trafic de influență, în legătură cu contracte pentru construirea unor poduri.

„Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul, au spart ușa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a declarat deputatul PSD de Arad, Florin Tripa, citat de pressalert.ro

Potrivit pressalert.ro, ar fi vizat în acest dosar și un senator PSD de Caraș Severin. 

Anchetatorii au descins și la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, care ar fi fost transformată într-o pușculiță pentru PSD Arad. Investigațiile ar fi început în urmă cu nouă luni, de la o informație despre șpăgile care se încasau la cântarul de la vama Nădlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din țară. Cel care ar fi coordonat activitatea era Cristian Horgea, membru PSD și soțul prefectului de Arad, Florentina Horgea, care a demisionat din funcție, în 15 noiembrie. Șpăgile încasate ar fi fost de la cinci euro până la 100 de euro pentru ca funcționarii să închidă ochii la neregulile constatate, mai scrie pressalert.ro. 

În curs de actualizare

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te