VIDEO Piloții ucraineni încep pregătirea pe celebrele Thunderbolt, ce „vânează” tancuri și blindate

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.05.2022 - 20:09
VIDEO Piloții ucraineni încep pregătirea pe celebrele Thunderbolt, care vânează tancuri și blindate/ wikipedia

Militarii ucraineni învață în această perioadă folosească unele dintre cele mai noi arme și echipamente, înainte ca ele să fie livrate de statele occidentale către Ucraina ca partea a asistentei militare pe care acestea o oferă.

SHARE

Militarii forţelor armate ucrainene învață în această perioadă folosească unele dintre cele mai noi arme și echipamente, înainte ca ele să fie livrate de statele occidentale către Ucraina ca partea a asistentei militare pe care acestea o oferă. 

Citește și: Marea Britanie va acorda Ucrainei încă 1,3 miliarde lire sterline pentru ajutor militar și umanitar
 
După cum a precizat ieri ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, o parte dintre piloţii ucraineni urmează să participe la cursuri de pregătire şi instruire care să le permită să opereze aeronave de provenienţa occidentală, arată defenseromania.ro.

Ministrul ucrainean al Apărării a relatat că a început negocieri cu partenerii occidentali – statele care ajuta Ucraina cu armament – că militarii ucraineni să participe la cursuri de pregătire înainte ca armata ucraineană să înceapă să primeasca armele promise.

Potrivit Ukrinform, britanicii au început deja să ofere instruire militarilor ucraineni pentru a putea opera sisteme portabile de rachete antiaeriene Starstreak. Pregătirea militarilor ucraineni pentru operarea acestor sisteme de rachete sol-aer ar fi avut loc în Polonia.

După cum precizează Reznikov, militari ucraineni învață deja să folosească obuzierele de 155 mm, atât cele americane, cât și cele franceze.

În opinia lui Reznikov, este indicat că instructori militari ucraineni  să participe la cât mai multe cursuri de pregătire, astfel încât aceștia, la rândul lor, să antreneze alţi militarii ucraineni. 

Dar, cea mai importantă declaraţie făcută ieri de ministrul ucrainean al Apărării a fost cu referire la faptul că Ucraina poarta negocieri cu parteneri occidentali pentru că mai mulţi piloţi militari ucraineni să fie pregătiţi pentru a putea opera noi aeronave de luptă.

„Deja negociez că piloții noștri să meargă la pregătire. Pentru că va veni vremea când vom începe să operăm măcar A-10, cunoscut ca „Thunderbolt”, sau F-15, F-16, sau niște avioane Gripen de producție suedeză”, a subliniat Reznikov, defenceromania.

A-10 Thunderbolt II este un avion cu reacție, monoloc, bimotor și cu aripă dreaptă, dezvoltat de compania americană Fairchild-Republic pentru United States Air Force (română Forțele Aeriene ale Statelor Unite). Scopul acestui avion de atac la sol este de a oferi suport aerian de apropiere (în engleză close air support sau CAS) forțelor terestre, prin atacarea de la joasă înălțime a tancurilor, a vehiculelor blindate sau a altor ținte de la sol. Acest avion poate avea, de asemenea, și un rol de a crea interdicție aeriană limitată. Este primul avion al US Air Force conceput exclusiv pentru suport aerian de apropiere, arată Wikipedia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.