VIDEO+FOTO Incendiu la Catedrala Notre Dame din Paris. Acoperișul s-a prăbușit

DE Alexandru Pop | Actualizat: 15.04.2019 - 22:30

Un incendiu a izbucnit la catedrala Notre Dame din Paris, au informat pompierii francezi.

SHARE

UPDATE: Întregul acoperiş al Catedralei Notre-Dame din Paris s-a prăbuşit, ars de flăcările care au cuprins luni seara clădirea veche de secole, transmite Reuters, citată de Agerpres.„Practic, întregul acoperiş a dispărut. Nu văd nici o speranţă pentru clădire", a spus Jacek Poltorak, martor ocular, care privea focul de la balconul de la etajul cinci al unei clădiri aflate în apropiere de faţada sudică a catedralei, unul dintre cele mai vizitate obiective din Franţa.

Pompierii se luptă să stingă incendiul. Un nor imens de fum s-a înălţat deasupra oraşului, iar cenuşa a căzut pe o suprafaţă mare.

UPDATE: Secretarul de Stat din Ministerul de Interne a declarat că nu există victime. Procurorul Parisului a deschis o anchetă pentru a afla circumstanţele producerii incendiului.

UPDATE: Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la locul incendiului. Mai devreme, el a anunţat că a anulat discursul către naţiune programat pentru luni seara, notează Adevărul.

Preşedintele americanDonald Trump şi-a exprimat luni groaza în legătură cu incendiul de la Notre-Dame, informează Reuters. „Este îngrozitor să vezi incendiul uriaş de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Poate ca ar putea fi folosite cisterne zburătoare care să-l stingă. Trebuie acţionat rapid!“, a scris Trump pe Twitter.

 

Momentul prăbușirii unuia dintre turnuri.

________________

Nu este clară cauza incendiului, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare. Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident.

Imaginile de pe reţelele sociale arată cum iese fum deasupra clădirii vechi de 850 de ani, notează News.ro. Martorii, citaţi de Reuters au relatat că se putea vedea fum ieşind din acoperişul catedralei, iar flăcările erau vizibile în zona celor două clopotniţe ale catedralei.

Anul trecut Biserica Catolică din Franţa a făcut apel pentru a obţine fonduri pentru a salva catedrala, care intra într-o stare de degradare.

 

Catedrala Notre-Dame se află în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei au fost demontate încă de săptămâna trecută pentru a fi restaurate.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.