VIDEO Filmul unui OZN peste Orientul Mijlociu, în Congresul SUA. Pentagonul: „Imposibil de explicat”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 20.04.2023 - 20:34
Fenomenul OZN-Foto: ufopipa news

Într-o audiere deschisă pe tema fenomenelor anormale neidentificate în fața Comisiei pentru servicii armate a Senatului, la 19 aprilie, dr. Sean Kirkpatrick, directorul Biroului de soluționare a anomaliilor(AARO) al Pentagonului, a prezentat două filme noi.

SHARE

Două filme noi cu fenomene neobișnuite (UAP) au fost prezentate de dr. Sean Kirkpatrick, directorul AARO subcomitetului pentru Serviciile Armate din Senat pentru Amenințări și Capabilități Emergente.

Kirkpatrick a informat că biroul său analizează acum peste 650 de incidente UAP raportate de personalul militar, o creștere față de cele 510 semnalate de comunitatea de informații din SUA în ultimul raport din ianuarie.

Filmul unui OZN peste Orientul Mijlociu, în Congres

Două videoclipuri noi au fost lansate la rara audiere deschisă a Congresului privind fenomenele anomale inexplicabile, sau UAP, după cum le numește Pentagonul, pentru a evidenția modul în care recent înființatul Biroul de Rezolvare a Anomaliilor pentru toate domeniile (AARO) poate explica unele incidente, dar nu altele, potrivit abcnews.go.com.

Primul videoclip, color, postat pe site-ul Pentagonului, era despre un incident ce a avut loc în Orientul Mijlociu la 12 iulie 2022.

Oficialii spun că „obiectul din clip nu prezintă un comportament anormal”, dar „rămâne neidentificat”.

Celălalt videoclip arată un alt incident ce a avut loc în Asia de Sud la 15 ianuarie 2023.

Acesta arată un obiect neidentificat ce se deplasează de la stânga la dreapta prin câmpul vizual al senzorului cu infraroșu al unei drone MQ-9.

După analiza filmului în mișcare, includerea unor imagini suplimentare cu o distanță focală mai mare și analiza datelor de zbor comerciale din regiune, AARO evaluează că obiectul este „probabil o aeronavă comercială”.

Kirkpatrick a subliniat că scopul prezentării celor două videoclipuri a fost să demonstreze un incident care nu poate fi explicat, în contrast cu altul ce ar putea fi explicat prin datele disponibile.

Tehnologii necunoscute dar nu neapărat „non-pământene”

Primul videoclip cu dronă a rămas un incident inexplicabil.

„Va fi practic imposibil să identificăm pe deplin acest incident doar pe baza acelui videoclip”, a spus Kirkpatrick.

Directorul AARO a declarat că numărul de incidente nerezolvate se datorează în cea mai mare parte lipsei de date disponibile ce ar putea ajuta anchetatorii în analizele lor.

Cele mai multe dintre rapoartele UAP urmează linii de tendințe similare, potrivit lui Kirkpatrick, cele mai multe având loc între 4.500-6.000 de metri altitudine, care este „spațiul aerian controlat pentru aeronavele militare”.

Citește și: VIDEO Momentul în care uriașa rachetă Starship a lui Musk a explodat. Test eșuat, dar „uimitor”

52% dintre rapoarte implică obiecte care sunt descrise drept „rotunde sau sfere”, restul se încadrează în alte categorii de forme.

Majoritatea obiectelor rotunde variază în mărime de la unu la patru metri și sunt descrise ca fiind „albe, argintii sau metalice translucide”, cu viteze aparente variind de la staționar la dublul vitezei sunetului.

Citește și: Gazul din Marea Neagră îi va aduce lui Erdogan miliarde $ la buget. Turcia, autonomă energetic

Kirkpatrick a spus că, de obicei, nu sunt detectate evacuari termice, adăugând că „obținem returnări intermitente ale radarului, returnări radio intermitente și obținem semnături termice intermitente”.

Dar, a subliniat acesta, chiar dacă nu se încadrează în „explicabil”, echipa sa nu a găsit încă dovezi ale unor tehnologii non-pământene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te