VIDEO Cum se vede aterizarea unui Boeing 787 din cabina piloților. Ai senzația că ești la manșă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 29.09.2022 - 20:21
Cum se vede aterizarea unui Boeing 787 din cabina piloților - FOTO: Profimedia

Un clip video distribuit în weekend de Just Planes oferă o perspectivă asupra procesului complex de aterizare a avioanelor comerciale mari de pasageri.

SHARE

Videoclipul este înregistrat din spatele pilotului, arătând cum acesta navighează avionul cu o singură mână, în timp ce cu cealaltă mână controlează butoanele și pârghiile din cabina de pilotaj.

Imaginile arată cum pilotul aduce cu măiestrie avionul la o altitudine din ce în ce mai mică până când, în cele din urmă, aterizează pe pistă și încetinește. Clipul se încheie cu avionul care se oprește treptat pe sol.

Avionul care se vede în videoclip este un Boeing 787 Dreamliner care a aterizat pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York.

Citește și: China a testat feriboturi auto civile pentru a lansa o invazie amfibie a Taiwanului

Cabina de pilotaj a avionului 787 arată diferit față de alte cabinete de pilotaj Boeing, dar este proiectată pentru a fi operată în același mod.

Citește și: VIDEO Uraganul Ian face ravagii în Florida.Peste 2 milioane de locuitori au rămas fără electricitate

Pentru un pilot experimentat, instruirea pentru a utiliza 787 poate fi finalizată în doar cinci zile. Cu toate acestea, comenzile și echipamentele complexe de la bord fac ca aterizarea avionului să fie o performanță impresionantă.

Cum este un Boeing 787

Boeing 787 este o familie de avioane care include trei variante - 787-8 Dreamliner, 787-9 Dreamliner și 787-10 Dreamliner. Fiecare variantă poate transporta 248, 296 și, respectiv, 336 de pasageri.

Toate avioanele folosesc motorul GEnx-1B / Trent 1000, deși fiecare variantă are o lungime ușor mai mare decât cea precedentă.

Boeing descrie 787 ca fiind "cea mai inovatoare și eficientă familie de avioane care zboară astăzi".

787 a fost conceput special pentru a îmbunătăți experiența pasagerilor atunci când călătoresc la nivel internațional. Acesta combină tehnologia de vârf din industrie cu un design mai spațios și cu o eficiență a consumului de combustibil.

"Tehnologia de vârf a modelului 787 Dreamliner creează oportunități remarcabile pentru companiile aeriene din întreaga lume și îmbunătățește în mod dramatic experiența de călătorie cu avionul", explică Boeing.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.