Un politician austriac de top îl critică pe Nehammer, pentru neprimirea României în Schengen

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.03.2024 - 09:43
Un politician austriac de top îl critică pe Nehammer, pentru neprimirea României în Schengen - Foto: Profimedia Images
Un politician austriac de top îl critică pe Nehammer, pentru neprimirea României în Schengen - Foto: Profimedia Images

Un politician austriac de top îl critică pe Nehammer, pentru neprimirea României în Schengen. Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea Spaţiului Schengen, prin includerea României şi a Bulgariei, este ruşinoasă.

SHARE

Un politician austriac de top îl critică pe Nehammer, pentru neprimirea României în Schengen. Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea Spaţiului Schengen, prin includerea României şi a Bulgariei, este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier.

Acesta este cap de listă al Partidului Stângii Europene, în perspectiva alegerilor europene din 6-9 iunie. Declaraţiile au fost făcute într-un interviu pentru European Newsroom, la Bruxelles.

Un politician austriac de top îl critică pe Nehammer, pentru Scandalul Schengen - România

''Daţi-mi voie să răspund acum, în calitate de austriac. Consider ruşinoasă poziţia guvernului austriac. Este nedreaptă, incorectă şi ineficientă. Este o ruşine'', a declarat Baier, conform Agerpres.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a susţinut constant, inclusiv la congresul Partidului Popular European din 6-7 martie de la Bucureşti, că Viena nu este de acord cu extinderea Spaţiului Schengen, atâta timp cât acesta nu este funcţional, în opinia sa.

Citeşte şi: Trădare? Colegii cancelarului austriac cer România în Schengen? Cum e posibil?

Potrivit unei decizii luate în ultimele zile ale anului trecut, România şi Bulgaria vor intra de la 31 martie, cu frontierele aeriene şi maritime, în Spaţiul Schengen. Autorităţile de la Bucureşti au declarat că în 2024 vor continua demersurile pentru integrarea deplină a României - şi cu frontierele terestre - în spaţiul european de liberă circulaţie, conform Agerpres.

Foto: Profimedia Images

La începutul acestei luni, preşedinţia belgiană a Consiliului UE a anunţat că va continua să lucreze pentru o aderare completă a României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen, în concordanţă cu recomandările Comisiei Europene.

Citeşte şi: Nehammer nu cedează, după discuţia cu Iohannis, pe Schengen. "Poziția Austriei rămâne neschimbată"

''Am evaluat decizia foarte importantă, adoptată în decembrie anul trecut, care va conduce la ridicarea controalelor la frontierele interne aeriene şi maritime, în România şi Bulgaria, începând de la 31 martie.

Doresc să transmit cele mai calde felicitări celor două ţări implicate şi preşedinţiei spaniole a Consiliului UE, pentru această realizare majoră.

Vă pot asigura că preşedinţia belgiană a Consiliului UE va continua să lucreze pentru o aderare deplină la Schengen, în concordanţă cu recomandările Comisiei'', a afirmat ministrul de interne belgian Annelies Verlinden, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 4-5 martie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te