Nehammer nu cedează, după discuţia cu Iohannis, pe Schengen. "Poziția Austriei rămâne neschimbată"

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.03.2024 - 14:52
Nehammer nu cedează, după discuţia cu Iohannis, pe Schengen. "Poziția Austriei rămâne neschimbată" - Foto; INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
Nehammer nu cedează, după discuţia cu Iohannis, pe Schengen. "Poziția Austriei rămâne neschimbată" - Foto; INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Nehammer nu cedează, după discuţia cu Iohannis, pe Schengen. "Poziția Austriei rămâne neschimbată". Cancelarul austriac rămâne pe poziţie.

SHARE

Nehammer nu cedează, după discuţia cu Iohannis, pe Schengen. "Poziția Austriei rămâne neschimbată". Cancelarul austriac rămâne pe poziţie, chiar dacă delegaţii OVP la Congresul PPE au avut altă poziţie.

Deși, inițial, cancelarul Nehammer anunța că va respinge includerea deplină a României și Bulgariei în spațiul Schengen și nu va semna documentul PPE, delegația austriacă pare că a dat înapoi și a votat pentru.

Nehammer nu cedează, după discuţia cu Iohannis, pe Schengen. "Poziția Austriei rămâne neschimbată"

Dar, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, Nehammer rămâne pe aceeaşi poziţie dură:

"Astăzi, sunt la București la Congresul Partidului Popular European@EPP . Ne pregătim împreună pentru importante alegeri ale Parlamentului European din iunie.

De asemenea, o conversație cu președintele României@KlausIohannis a fost în program. România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează acolo multe mii de locuri de muncă.

Citeşte şi: Șefa Parlamentului European: „Spaţiul Schengen nu va fi complet până nu va include şi România”

Mulți cetățeni români lucrează în profesii de asistență medicală în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire. În același timp, am vorbit foarte deschis despre obiecțiile austriece cu privire la o extindere rapidă a Schengenului.

Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, deci nu poate fi extins", a anunţat Kalr Nehammer.

„Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate.  

Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen.  

Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf:

Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”, transmisese europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Citeşte şi: Karl Nehammer, la Congresul PPE de la București, după întâlnirea cu Iohannis. Ce spune cancelarul

În discursul ulterior întrevederii cu Iohannis, despre extinderea Schengen, cancelarul a spus că ”trebuie să arătăm că luăm în serios migrația ilegală. Trebuie să luăm în serios granițele externe și să oferim siguranță la graniță”.

”Cât de mari vrem să mai devenim? Serios, cui îi vom oferi oportunitatea de a împărtăşi valorile noastre ideologice, câtor oameni le-am promis acest lucru?  De câte ori nu am spus la pupitru că trebuie să dăm perspective celor din Balcanii de Veste.

Haideţi să nu mai vorbim, haideţi să acţionăm. Este important pentru Bosnia şi Herţegovina, nu numai să audă aceste vorba, ci trebuie să le arătăm calea. Nu Turcia, nu China trebuie să îi sprijine, Europa trebuie să îi sprijine. Ei trebuie să aibă calea trasată către UE”, a subliniat Nehammer.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te