Un înalt oficial rus amenință Republica Moldova și pe președinta ei, Maia Sandu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.07.2022 - 14:01
Victor Vodolaski are încredere în armata transnistreană/ Foto: http://www.eurasia-assembly.org/

Contingentul militar rus din Transnistria este capabil să respingă orice lovitură, iar președintele Moldovei Maia Sandu este conștientă de acest lucru, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afaceri CSI și integrare eurasiatică, Viktor Vodolatski.

SHARE

El și-a exprimat încrederea că Ucraina nu va ataca Transnistria. „Faptul că Zelenski va lovi la Transnistria este o prostie a unui nebun, a unui bolnav. Nu o va lovi niciodată, nu se va întâmpla. Contingentul pe care îl avem acolo are orice forță și mijloace, dar, firește, vom ajuta. Pentru că oamenii noștri sunt acolo, armata noastră rusă, nu o vom părăsi. Și [președintele Moldovei Maia- n.red.] Sandu știe asta și, prin urmare, nu face astfel de declarații", a declarat el, citat de TASS.

La 27 iunie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anunțat disponibilitatea de a răspunde cu o „lovitură” unei ipotetice amenințări din Transnistria.

Citește și: VIDEO Momentul în care un lansator rusesc de rachete Uragan e făcut țăndări de artileria ucraineană

La sfârșitul lunii aprilie, în regiune au avut loc o serie de atacuri: clădirea Ministerului Securității Statului a fost atacată cu grenade, antenele unuia dintre cele mai mari centre de radio și televiziune din regiune, din satul Mayak, a fost aruncat în aer.

Au fost atacate un aerodrom militar de lângă Tiraspol și un depozit de arme de lângă satul Cobasna, unde sunt depozitate circa 20.000 de tone de muniție, care au fost duse acolo după retragerea trupelor sovietice din fostele republici sovietice. Această facilitate este păzită de un grup operativ al trupelor ruse.

Citește și: Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham: F... me, I'm brilliant

Președintele transnistrean Vadim Krasnoselski a spus că sabotajul a fost organizat de pe teritoriul Ucrainei. Potrivit acestuia, membri ai serviciului special moldovenesc au fost implicați în încercarea de a incendia biroul de înregistrare și înrolare militară din Tiraspol.

După atacurile teroriste, în regiune a fost introdus cel mai înalt nivel de amenințare teroristă, iar la intrarea în orașe au fost amenajate puncte de control fortificate.

Pe 25 mai, autoritățile din Transnistria au raportat o scădere a nivelului amenințării teroriste de la roșu la galben. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.