Trump îşi înlocuieşte directorul de campanie cu patru luni înainte de alegeri

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 16.07.2020 - 12:54
Foto: Getty Images

Donald Trump şi-a schimbat directorul de campanie cu patru luni înainte de alegerile prezidenţiale, într-o încercare de a se redresa, în contextul în care este criticat din toate părţile din cauza tergiversărilor sale în criza sanitară covid-19.

SHARE

”Sunt încântat să vă anunţ că Bill Stepien a fost promovat în postul de director al campaniei Trump”, în locul lui Brad Parscale, a scris preşedintele într-o declaraţie publicată miercuri pe reţele de socializare.

Stepien era adjunctul şefului campaniei. Însărcinat cu strategia digitală în 2016, Brad Parscale îşi păstrează această funcţie. O redresare cu orice preţ este ceea ce vrea să obţină locatarul Casei Albe, care a anunţat pe Twitter ”veşti excelente despre vaccinuri!”, dorind să dea cu orice preţ pagina covid-19 odată cu apropierea alegerilor de la 3 noiembrie.

Însă realitatea este sumbră - numărul cazurilor declarate este în creştere în aproape 40 din cele 50 de state americane, iar California a anunţat marţi că-şi reînchide o parte a economiei.

Locatarul Casei Albe încearcă deocamdată să limiteze pagubele, după ce a încercat să-l discrediteze pe doctorul Fauci, o figură respectată şi foarte populară în Statele Unite, relatează AFP. 

Anthony Fauci denunţă de mai multe zile - cu calm - o constatare de neocolit: prin curbele infecţiei care au luat o traiectorie radical diferită faţă de cele din Europa, Statele Unite se află într-o poziţie proastă.

Inclusiv în cadrul familiei republicane se ridică voci care-l îndeamnă pe preşedintele ţării şi cercul apropiat al acestuia să abordeze problema cu seriozitate în loc să caute ţapi ispăşitori.

”Noi nu avem o problemă Fauci”, a tunat influentul senator Lindsey Graham. ”Eu am tot respectul din lume faţă de dr. Fauci şi, sincer, orice încercare de a-l destabiliza nu va fi foarte productivă”.

Casa Albă, care a difuzat în weekend, sub acoperirea anonimatului, elemente de atac împotriva omului de ştiinţă, încearcă de-acum să dea înapoi într-o anumită confuzie.

Executivul a fost obligat să se desolidarizeze de un editorial publicat de Peter Navarro, principalul consilier al lui Donald Trump în comerţ, în care l-a atacat cu o violenţă uimitoare pe dr. Fauci. Evocând atacuri ”ciudate” ale Casei Albe împotriva sa, "Tony" Fauci şi-a exprimat uimirea în The Atlantic faţă de această strategie. ”Cred că ei îşi dau seama că nu este prudent, pentru că se întoarce împotriva lor”.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.