Șeica Hanadi conduce o afacere de 3 miliarde $ în Qatar. Școlită la Londra, apără dreptul femeilor

DE Elena Andrei | Actualizat: 28.11.2022 - 19:23
Șeica Hanadi bint Nasser al-Thani: Foto -Iloveqatar.net
Ciclistul olandez Kirsten Wild alături de șeica Hanadi bint Nasser al-Thani, vicepreședinte al Consiliului de administrație al Qatar Motor/Foto: Profimedia Images

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai de succes femei din Qatar, Sheikha Hanadi fost distinsă de Forumul Economic Mondial în 2021 ca Young Global Leader.

SHARE

În calitate de femeie de afaceri de succes și filantroapă, șeica Hanadi este o figură proeminentă în lumea afacerilor. Desigur, nu a pornit de la zero. Familia Al-Thani conduce Qatarul, o țară conservatoare și restrictivă religios, unde femeile stau realmente în umbra bărbaților.

Familile conducătoare dispun de anumite privilegii și este demn de remarcat că le folosesc pentru a promova oportunități pentru femei în general, pentru dezvoltare socială.

Șeica Hanadi deține un Executive-MBA de la London Business School, un master în economie de la Universitatea din Londra, și o licență în economie de la Universitatea din Qatar.

Ea a fost selectată pe lista celor mai influenți 100 de arabi din lume de către revista Arabian Business timp de mai mulți ani consecutivi.

Financial Times a votat-oîn top 20 modele feminine în domeniul bancar și financiar global. 

Șeica Hanadi Al Thani și-a început cariera ca asistent universitar la Departamentul de Economie al Universității din Qatar.

În 1998, a fondat Qatar Ladies Investment Company (cunoscută sub numele de Amwal), prima companie de investiții care a primit o licență de la Banca Centrală din Qatar pentru a desfășura activități bancare de investiții, de gestionare a activelor și a averilor în Qatar.

În 2005, a lansat proiectul Al Wa'ab City, unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare private din Qatar, cu un cost de 3,2 miliarde de dolari. Proiectul a fost fondat pe ideea că în centrul fiecărei comunități vibrante se află un spațiu public de adunare, care a fost un succes.

De asemenea, este CEO al grupului de tranzacționare și contractare Nasser Bin Khaled Al Thani & Sons Group și a fondat Q-Auto, un dealer auto Volkswagen și Audi în Doha, Qatar.

Șeica Hanadi este, de asemenea, co-președinte fondator al Clubului Gulf Corporation Council, un grup regional de voluntari care lucrează pentru realizarea diversității de gen - în special reprezentarea femeilor - în consiliile de conducere corporative și în pozițiile de nivel superior.

„Orice am aspirat sau realizat în cariera mea, a fost întotdeauna alimentat de o dorință de a sparge stigmatul sau ceea ce este perceput de femeile din regiunea mea. De-a lungul vieții mele, am luptat pentru a urmări oportunități care nu existau pentru femei. M-am confruntat cu provocări care au pornit de la neînțelegeri sistematice, norme stagnante care nu au fost niciodată contestate. Cu fiecare eșec am devenit mai puternică și cu fiecare pas înainte am  învățat mai multe despre persistență. Sper doar că acumularea eforturilor mele a facilitat acest lucru pentru generațiile viitoare de tineri, fete și băieți”, a declarat șeica, potrivit presei qatareze,

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te