VIDEO Rusia a testat racheta nucleară Yars după Putin ce a amenințat cu distrugerea civilizației

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.03.2024 - 10:50
Rusia a testat racheta nucleară Yars după Putin ce a amenințat cu distrugerea civilizației - Foto: X/ @YepAdam_ - Captura foto

Rusia a testat "cu succes" racheta nucleară Yars după ce Putin a amenințat cu distrugerea civilizației. La doar o zi după avertismentul de război nuclear al lui Putin, Rusia a testat "cu succes" racheta balistică nucleară Yars.

SHARE

Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri un test reușit de lansare a unei rachete nucleare balistice intercontinentale Yars, a relatat agenția de presă TASS.

Rusia a testat racheta nucleară Yars după Putin ce a amenințat cu distrugerea civilizației

O înregistrare video publicată de Ministerul Apărării Naționale a Federației Ruse a prezentat operațiunea, în care s-a folosit un lansator mobil de rachete.

La cosmodromul Plesetsk, o unitate a formațiunii de rachete Yoshkar-Ola a efectuat testul rachetei balistice intercontinentale mobile Yars, echipată cu un focos multiplu.

"La cosmodromul de testare de stat Plesetsk, echipajele din formația de rachete Yoshkar-Ola au efectuat o lansare de antrenament de luptă a unei rachete balistice intercontinentale balistice intercontinentale PGRK Yars cu propulsor solid mobil, echipată cu focoase multiple.

Ogivele de antrenament au ajuns în zona desemnată pe terenul de antrenament Kura din Peninsula Kamchatka (tradus din limba rusă)", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Citește și: VIDEO Putin amenință cu distrugerea civilizației umane: „Fără Rusia nu există pace solidă în lume”

Testul vine după ce președintele rus Vladimir Putin a avertizat împotriva "implicării sporite a Occidentului" în războiul din Ucraina, arătând spre potențialul unui "conflict nuclear global".

Putin, într-un discurs de două ore, i-a atacat pe liderii occidentali ca fiind "nesăbuiți și iresponsabili", avertizând asupra amenințării reale a unui conflict nuclear care ar putea duce la "distrugerea civilizației noastre".

Ministerul Apărării ruse a confirmat că toate obiectivele stabilite au fost îndeplinite cu succes.

Citește și: FOTO De ce a căzut vopseaua de pe „Avioanele Apocalipsei” de unde SUA pot declanșa atacuri nucleare?

Potrivit Reuters, racheta RS-24 (Yars), cu o lungime de 23 de metri, este proiectată să transporte mai multe vehicule de reintrare cu țintire independentă (MIRV), permițând rachetei să lanseze mai multe focoase nucleare către diferite ținte.

Cu o rază de acțiune de 12.000 de kilometri și capacitatea de a transporta până la 10 focoase independente, fiecare cu o putere de până la 300 de kilotone, racheta Yars reprezintă una dintre cele mai moderne arme din arsenalul nuclear rusesc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te