FOTO De ce a căzut vopseaua de pe „Avioanele Apocalipsei” de unde SUA pot declanșa atacuri nucleare?

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.01.2024 - 11:19
FOTO De ce a căzut vopseaua de pe „Avioanele Apocalipsei” de unde SUA pot declanșa atacuri nucleare? - Foto: Profimedia Images
FOTO De ce a căzut vopseaua de pe „Avioanele Apocalipsei” de unde SUA pot declanșa atacuri nucleare? - Foto: warzone

De ce a căzut vopseaua de pe „Avioanele Apocalipsei” de unde SUA pot declanșa atacuri nucleare? au explicat chiar oficiali ai armatei SUA. Imaginile cu E-6B au stârnit îngrijorare. Dar, nu este cazul.

SHARE

U.S. Navy E-6B Mercury a întors recent capetele în Tucson, Arizona, după ce a apărut acolo cu ceea ce părea a fi o vopsea foarte îmbătrânită.

Ulterior, The War Zone a contactat Marina SUA pentru mai multe informații și a aflat că aceasta lucrează pentru a ajunge la fondul problemei. E-6B-urile Marinei sunt așa-numitele "avioane ale Apocalipsei", care servesc ca posturi de comandă aeropurtate.

Sunt avioanele de descurajare nucleară a Americii.

În trecut, navele marinei militare au atras adesea atenția din cauza ruginii și a altor deteriorări grave ale vopselelor lor. Cu toate acestea, uzura operațională similară nu pare a fi ceea ce s-a întâmplat cu acest E-6B.

Citește și: Super 2024: Anul electoral care poate schimba lumea. Jumătate din populația globului merge la vot

"Vopseaua de pe aeronava E-6B 164387 nu are aderență", a declarat pentru The War Zone Biroul de programe de comandă, control și comunicații strategice aeropurtate (PMA-271) al Naval Air Systems Command (NAVAIR), ca răspuns la întrebările noastre despre acest Mercur.

Citește și: Biden sau Trump, cine va fi noul președinte al SUA? Sondajele dau un favorit clar

Altfel zis, de pe Avioanele Apocalipsei cade vopseaua.

"Investigăm această problemă și o soluție adecvată".

"Aeronava rămâne pe deplin capabilă de misiune și continuă să susțină toate sarcinile atribuite", a adăugat declarația.

Acest lucru poate fi văzut în datele de urmărire a zborului online din 23 ianuarie. E-6B a zburat la Baza Forțelor Aeriene Tinker din Oklahoma, care este principala bază de operare pentru flota Mercury (16 aeronave în total).

La 24 ianuarie, 164387 a părăsit Tinker pentru Baza Forțelor Aeriene Offutt din Nebraska. 

Menținerea unui număr suficient de E-6B care au la bază avioane de linie Boeing 707 operaționale în orice moment este esențială pentru poziția de descurajare nucleară a SUA. Prin aceste avioane sunt transmise ordinele de efectuare a loviturilor nucleare, cunoscute și sub numele de mesaje de acțiune de urgență (EAM), în cazul în care ar apărea vreodată necesitatea.

Avioanele pot extinde o antenă foarte lungă pentru a comunica direct cu submarinele cu rachete balistice nucleare scufundate din clasa Ohio, un element central al ceea ce Marina numește misiunea Take Charge and Move Out (TACAMO). De asemenea, aceste avioane au capacitatea de a iniția lansarea rachetelor balistice intercontinentale Minuteman III.

De ce a căzut vopseaua de pe „Avioanele Apocalipsei” de unde SUA pot declanșa atacuri nucleare?

Acest lucru vine în sprijinul unui set de misiuni de comandă și control nuclear aeropurtat al Forțelor Aeriene, la care se face referire în mod obișnuit prin porecla Looking Glass.

Forțele Aeriene dispun și de patru avioane mai mari E-4B Nightwatch pe platforma Boeing 747, cunoscute și sub numele de Centre Naționale de Operațiuni Aeropurtate (NAOC), cu capacități de comandă și control nuclear. Această flotă foarte mică de aeronave ajută președintele și alți înalți oficiali să poată continua să își exercite atribuțiile în cazul unei crize extrem de grave.

Teste pentru descurajarea Rusiei

Newsweek a scris, anul trecut, că U.S. Air Force a publicat o imagine care arată echipajul de la bordul unui E-6B Mercury, numit „avionul apocalipsei”, care inițiază lansarea unei rachete balistice intercontinentale LGM-30G Minuteman III.

Forțele aeriene, în cooperare cu Marina SUA, au tras Minuteman III neînarmat ca parte a unui test de rutină la începutul acestei luni. Aceeași procedură se aplică în cazul în care echipajul unui Mercury ar iniția o lovitură nucleară reală.

Air Force Global Strike Command (AFGSC) a condus lansarea-test a Minuteman III la 19 aprilie, la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg din California.

Citește și: VIDEO Mercury, „avionul apocalipsei” al SUA, a lansat o rachetă-test nucleară. „Putem lovi oriunde”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te