La granița cu Mexic, numeroși români invocă frica de Putin pentru a obține azil în SUA

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.05.2022 - 10:47
Imigranții ilegali beneficiază de politicile Administrației Biden/FOTO: Profimedia Images

Tot mai mulți români ajung la granița dintre Statele Unite și Mexic, exploatând invazia Rusiei asupra Ucrainei, în speranța de a intra în America și a obține azil.

SHARE

Potrivit Breitbart News, conaționalii noștri, dar și rușii, folosesc granița de sud pentru a încerca să profite de programul „Catch and Release”, politică imigraționistă promovată de Administrația Joe Biden, unde cei care se prezintă la frontieră sunt reținuți pentru scurt timp înainte de a fi transportați cu autobuzul și transportați cu avionul în interiorul SUA.

Sursele Breitbart susțin că românii încearcă să ceară azil pretinzând că președintele rus Vladimir Putin le-a invadat țara.

„O familie de șase membri a apărut săptămâna trecută susținând că Putin invadează România”, a povestit o sursă a publicației. „Se pare că sunt antrenați. Au pașapoarte și certificate de naștere, când de obicei migranții nu au nimic din toate astea la ei.”

„Ei vor o procedură rapidă de imigrație”, a spus o altă sursă. 

Citește și: VIDEO China se antrenează pentru un „Pearl Harbor” pe ținte navale în deșertul Takmalakan

Congresmanul republican Darrell Issa, care a condus o delegație de parlamentari republicani ce a vizitat granița în urmă cu câteva săptămâni, a declarat pentru Breitbart News că „evident, nu există nicio teamă credibilă în România”.

De asemenea, Wall Street Journal raportează că brazilienii încearcă să folosească rețeaua „Catch and Release” a lui Biden creând „familii false” și folosind copiii ca tichete de masă în interiorul SUA.

„Copiii sunt o garanție că poți intra aici, parcă ar fi vize”, a povestit un polițist de frontieră.

„Doamna Oliveira își dorea de mult să migreze în SUA, dar o călătorie intermediată de contrabandiști ar fi costat-o ​​8.000 de dolari, a spus ea. Conform aranjamentului, domnul Silva a fost de acord să plătească 3.000 de dolari pentru onorariul doamnei Oliveira pentru a-i permite să susțină la graniță că este tatăl Mariei”, a spus polițistul. 

Citește și: Finlanda a cerut aderarea la NATO. Rusia le-ar putea întrerupe vineri furnizarea de gaz

Înrtr-un raport publicat exclusiv de Breitbart News, Administrația Biden detaliază „mecanismele de eliberare la scară largă” a celor care vor să treacă frontiera sau să intre ilegal în SUA.

Prin Programul „Catch and Release” au fost lăsați să intre în SUA mai mulți cetățeni străini decât populația multor orașe mari americane.

Din februarie 2021 până în martie 2022, Administrația Biden a eliberat peste 836.000 de persoane care trec granița și străini ilegali în interiorul SUA - o populație mai mare decât statele Dakota de Nord, Wyoming, Alaska și Vermont.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te