VIDEO China se antrenează pentru un „Pearl Harbor” pe ținte navale în deșertul Takmalakan

DE Elena Andrei | Actualizat: 13.05.2022 - 10:51

China și-a perfecționat capabilitățile de distrugere a navelor pentru potențiale conflicte viitoare, antrenându-se pe ținte într-un deșertul Takmalakan, potrivit noilor fotografii din satelit analizate de USNI News.

SHARE

O nouă analiză arată că Armata Populară de Eliberare testează capacitatea de a lovi navele în port cu rachete balistice cu rază lungă de acțiune.

De când USNI News a raportat că Beijingul construiește ținte sub formă de portavion în deșertul Takmalakan, au apărut alte ținte, formând un șir ce se desfășoară de-a lungul marginii de est a deșertului, potrivit noilor fotografii din satelit.

Câteva dintre acestea sunt modele ale unor nave acostate într-un port.

La 13 kilometri sud-vest de un model elaborat de portavion, a fost construit în decembrie un site cu diguri la scară mare și o țintă asemănătoare unei nave de mărimea unui distrugător.

O rachetă de testare a lovit în centrul modelului navei în februarie și apoi ținta a fost apoi dezasamblată rapid și acum a dispărut, conform imaginilor mai recente.

Această nouă țintă a fost descoperită de All Source Analysis (ASA), cu mai multe detalii dezvăluite de imaginile satelitare de înaltă rezoluție de la Maxar Technologies.

O altă țintă similară a bazei navale a fost găsită la 300 de kilometri sud-vest de Damien Symons, un analist independent din domeniul Apărării. Această locație a fost construită în decembrie 2018, dar a scăpat atenției până acum.

Dispunerea digului este similară cu cel al distrugatorului și include și modele de navă, cu una în același loc cu cea mai recentă țintă.

Natura, locația și bombardarea acestor ținte sunt menite pentru testarea rachetelor balistice antinavă hipersonice (ASBM), ce reprezintă o amenințare semnificativă pentru navele de război.

„Dispunerea țintelor este foarte biine calculată”, a spus Damien Symon. „Orientările, formele și dimensiunile se potrivesc mai multor ținte. Nu este nimic întâmplător în aceste locuri de testare.”

Citește și

VIDEO Ucraina se oferă să schimbe prizonieri ruși pe trupe ucrainene din Azovstal

Vitali Kliciko, este îngrijorat că Vladimir Putin va folosi o armă nucleară asupra orașului Kiev

Țintele par a fi modelate din foi de metal pe pământ. „Acesta este un material diferit față de diguri și clădiri”, adaugă Symon. „Poate reflecta căldura sau radarul în mod diferit, și acest lucru ne poate oferi o indicație a sistemelor complexe și a efortului din spatele acestor experimente.”

Rachetele chineze pot folosi infraroșu, optică sau radar pentru a forma o imagine a țintei. Ei și-ar putea ajusta apoi traiectoria pentru a ateriza exact pe țintă. Din informațiile open source nu se poate concluziona dacă rachetele folosesc infraroșu sau radar, dar există indicii pentru ambele. Senzorii moderni de țintire sunt de obicei conectați la inteligența artificială, permițând rachetei să discearnă ținte și să aleagă opțiunea dorită sau cea mai de valoare.

ASBM-urile, dacă sunt capabile să distingă o navă de un dig, ar putea provoca o lovitură decisivă de deschidere împotriva marinei inamice. Teama este că flotele ar putea fi decapitate înainte ca acestea să poată ieși la apă deschisă.

Cu cel puțin patru arme ASBM în inventarul său, a provocat îngrijorare la Pentagon.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te