VIDEO Musicalul „West Side Story”, regizat de Steven Spielberg, interzis în şase ţări arabe

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.12.2021 - 20:41
Musicalul ''West Side Story", regizat de Steven Spielberg, interzis în şase ţări arabe. / Foto: digitalspy.com

Noua versiune cinematografică a musicalului clasic "West Side Story", regizată de Steven Spielberg şi produsă de Disney şi 20th Century, a fost interzisă în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Bahrain, Oman şi Kuweit.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

În unele dintre aceste state arabe, precum Arabia Saudită şi Kuweit, pelicula nu a primit certificatul de lansare. În altele, precum Qatar şi Oman, grupul Disney a refuzat să accepte eliminarea unor scene, aşa cum au solicitat comisiile cenzorilor locali, relatează revista Variety.

Citește și: Marea înscenare națională: testarea elevilor nu are responsabili și dă rezultate fals pozitive

Situaţia nu reprezintă o surpriză, întrucât ţările din Orientul Mijlociu au reglementări stricte de cenzură privind sexualitatea, limbajul trivial şi alte elemente care nu respectă tradiţiile culturale naţionale. Noua versiune a musicalului "West Side Story" nu este una profanatoare, însă cenzorii din aceste ţări arabe nu au autorizat scenele în care apare Anybodys, un personaj transgen interpretat de actorul non-binar Iris Menas.

Filmele cu trimiteri la comunitatea LGBTQ sunt cu regularitate interzise de cenzorii din Orientul Mijlociu, precum şi de cei din China.

Recent, filmul "Eternals", realizat de Disney pe baza unor benzi desenate, nu a mai putut fi lansat în aceeaşi regiune a lumii din cauza faptului că distribuţia sa a inclus primul cuplu de personaje gay din istoria grupului Marvel. În acea peliculă, personajul nemuritor Phastos, interpretat de Brian Tyree Henry, apare într-o scenă în care se sărută cu soţul lui, muritorul Ben, jucat de Haaz Sleiman.

Citește și: Moscova, lovită de cele mai puternice ninsori la început de iarnă din ultimii 72 de ani

Noua versiune cinematografică a musicalului "West Side Story", care beneficiază de un scenariu scris de celebrul Tony Kushner, va fi lansată la nivel internaţional vineri, 10 decembrie. Această peliculă va avea premiera la 60 de ani după cea a filmului original din 1961 (adaptat la rândul său după show-ul omonim care a fost lansat pe Broadway în 1957).

Personajele principale din filmul regizat de Steven Spielberg sunt interpretate de Rachel Zegler şi Ansel Elgort. Povestea lor de iubire stârneşte rivalitate între două bande rivale, Jets şi Sharks. Din distribuţia noului musical mai fac parte actorii Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, precum şi Rita Moreno, care a câştigat un premiu Oscar interpretând personajul Anita în adaptarea cinematografică din 1961. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te