Meghan lansează fake news. Fiul ei, Archie, nu e prinț, potrivit unei hotărâri de peste 100 de ani

DE Adina Mutăr | Actualizat: 09.03.2021 - 15:31
Foto: https://www.dailymail.co.uk/

Meghan a spus în interviul cu Oprah Winfrey că fiului lor, Archie, în vârstă de un an, i-a fost negat titlul de prinţ din cauza îngrijorărilor existente în rândul familiei regale legate de culoarea pielii sale. În realitate, există o procedură regală.

SHARE

Meghan Markle i-a dezvăluit prezentatoarei Oprah Winfrey că unii dintre membrii familiei regale britanice au exprimat în faţa soţului ei, prinţul Harry, anumite îngrijorări legate de culoarea pielii pe care urma să o aibă primul lor copil, Archie.

Citește și

Procurorii români cer mandat de arestare pentru interlopul Rechinu din Mexic. El e liber în Cancun

Meghan, în vârstă de 39 de ani, este metisă, mama ei fiind afro-americană, iar tatăl caucazian.

„Ei nu au vrut ca el să fie prinţ", a declarat Meghan în acel interviu difuzat duminică seară de CBS.

„Au existat conversaţii despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii lui atunci când se va naşte", a adăugat fosta actriţă americană.

Citește și

Mai multe personalități internaționale au reacționat în urma dezvăluirilor făcute de Meghan Markle

VIDEO PREMIERĂ Meghan acuză familia regală britanică de rasism și că a dus-o în pragul sinuciderii

 

Surse apropiate Palatului au arătat că Archie nu avea dreptul de naștere pentru a fi prinț, dar ar putea deveni atunci când Charles va urca pe tron, potrivit Daily Mail.

Copiii lui William și Kate au titluri oficiale de prinți și prințese iar această regulă provine dintr-o hotărâre de pestee 100 de ani.

În 1917, regele George al V-lea a emis un ordin scris că numai descendenții regali care se află în linia directă de succesiune pot fi prinți și să primească titluri de HRH.

Citește și

Alișor Sadoveanu va fi înmormântat la Cimitirul Chitila, lângă casă. Poliția e mobilizată

Letters Patent scria: „... nepoții fiilor oricărui astfel de suveran din linia masculină directă (cu excepția fiului cel mai mare în viață al fiului cel mare al prințului de Wales) vor avea și se vor bucura în toate ocaziile de stilul și titlul de care se bucurau copiii ducilor din aceste tărâmuri ale noastre. '

Conform regulilor, numai prințul William și fiul cel mare al ducesei Cambridge, prințul George - ca strănepot al monarhului pe linia directă de succesiune la tron - au fost îndreptățiți să fie prinți.

Regina a intervenit înainte de nașterea lui George în 2013 pentru a emite o scrisoare de brevet pentru a se asigura că toți frații lui George - în calitate de copii ai viitorului monarh William - vor avea titluri potrivite, adică au fost extinse la Charles și Louis.

Conform regulilor lui George al V-lea, Archie ar fi îndreptățit să fie prinț atunci când bunicul său Charles, prințul de Wales, va urca pe tron.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te