Procurorii români cer mandat de arestare pentru interlopul Rechinu din Mexic. El e liber în Cancun

DE Andrei Vasilescu, Petru Zoltan | Actualizat: 11.03.2021 - 13:44
Procurorii români cer mandat de arestare pentru interlopul Rechinu din Mexic Foto: Facebook

Florian Tudor, zis Rechinul a fost primit, săptămâna trecută, de șefa Secretariatului pentru Securitate şi Protecţie a Cetăţeanului din Mexic. Procurorii români îl acuză de tentativă de omor, șantaj și alte infracțiuni comise pe teritoriul Mexicului și României.

SHARE

Tribunalul București va decide astăzi dacă va fi emis un mandat de arestare pe numele lui Florian Tudor, zis Rechinul, acesta aflându-se în Mexic în momentul de față. 

Citește și

Liderul Hell's Angels România negocia două asasinate, 400 kg de cocaină, AK-47 și grenade din Serbia

El este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.

Citește și

Interlopul oltean care a speriat Mexicul

Mafia românească din Mexic, condusă de Rechinu, clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBi. 

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

Imperiul infracțional construit de „Rechinul“ Florian Tudor a început să se destrame treptat după ce fost său bodyguard, Sorin Marcu a fost asasinat în Cancun.

Citește și Asasinarea lui Marcu

Totul a culminat cu Operațiunea „Caraibe“, coordonată de FBI și Unitatea mexicană de Informații Financiare, prin care se urmăresc proprietățile și tranzacțiile financiare efectuate de Florian Tudor. Alte anchete sunt în desfășurare în România. 

Citește și

Interlopul Rechinu îi cere președintelui Mexicului să aibă grijă de fiul său dacă el va fi asasinat

Unitatea de Informații Financiare (UIF) a blocat 79 de conturi bancare folosite pentru fraudă în Mexic.

Unul din liderii Partidului Verde Ecologist, Jose de la Pena Ruiz de Chavez, a fost demis în urma legăturilor pe care le avea cu mafia românească.

Mai mulți politicieni și șefi de poliție mexicani sunt vizați de anchetele în curs.

Citește și

Alișor Sadoveanu, înmormântat la Cimitirul Chitila, lângă casă. Poliția e mobilizată

 

De ce vor procurorii români mandat de arestare pentru interlopul Rechinu

Sorin Constantin Marcu, cel mai temut bodyguard al lui Florian Tudor, a vrut să se predea FBI-ului, dar a fost împușcat mortal de un agent de pază mexican aflat în slujba mafiotului român. Agentul a dispărut fără urmă, iar judecătorul care a clasat dosarul este investigat de autoritățile din Mexic. 

Cu câteva luni înainte de a fi asasinat, Sorin Marcu a fost bătut și înjunghiat de bodyguarzii români din Cancun ai lui Florian Tudor. Motivul: Marcu era bănuit că sabota bancomatele pe care era montată aparatura pentru copierea datelor bancare ale turiștilor. 

O parte din banii produși în Mexic de gruparea „Rechinului“ au ajuns în imobiliare în Craiova, cu largul sprijin al unor funcționari locali. Culmea, nici aceștia nu pot justifica banii, dar nu-i anchetează nimeni.

De investirea unei părți din bani se ocupă Rebeca Tudor, soția din România a lui Florian Tudor. Aceasta construiește blocuri în Craiova cu banii veniți din Cancun.

Arestat de două ori în Mexic, dar eliberat pe cauțiune

Florian Tudor a fost reținut pentru prima dată pe 30 martie 2019. Atunci, Poliția Militară și Poliția Municipală din Puerto Morelos au stabilit un punct de control la kilometrul 21 al autostrăzii care leagă Cancun de orașul Leona Vicario.

Tudor le-a spus polițiștilor că se îndrepta spre orașul Leona Vicario, acolo unde deține 1.400 hectare de teren și 80 de muncitori folosiți la contrucția unui cartier rezidențial. Cât despre bani, aceștia au zis că urma să plătească salariile muncitorilor. 

În fața autorităților, „Rechinul“ a menționat că partenerii săi în această dezvoltare imobiliară sunt cetățeni români, libanezi și moldoveni.

Cei doi au fost puși în libertate după ce au plătit cauțiunea. O lună mai târziu, Florian Tudor a fost reținut din nou.

De data aceasta, acuzațiile au fost de fraudă cibernetică. Banca Bancomer, una dintre cele mai mari bănci din Mexic, a raportat o fraudă de 500 de milioane de pesos, adică în jur de 26 de milioane de dolari americani, în urma unui furt cibernetic coordonat de gruparea lui Tudor.

Autoritățile federale din Mexic au efectuat două percheziții, în Cancun și Puerto Morelos, unde s-au găsit mai multe dovezi legate de activitatea infracțională a grupării. Dar Florian Tudor a scăpat din nou pe cauțiune. 

Dosarul de la DIICOT

Procurorii români arată că, în cursul anului 2015, pe teritoriul Mexicului, Tudor Florian, zis Rechinu, împreună cu Poenaru Gabi - Alin, zis "Patrian", Ghiță Răzvan - Alin, Mînca Mihai - Adrian zis "Piciu" și Popescu Ionuț - Claudiu zis "Jhonny" au constituit un grup infracțional organizat, coordonat Tudor Florian, la care, în perioada 2015 - 2019, au aderat Ilinca Nicolae - Adrian zis "Lalae a lui Caran", Miclescu Florin zis "Brusli" și Velcu Sorin, cu scopul de a comite infracțiuni de violență, respectiv șantaj și omor calificat.

Cercetările efectuate de DIICOT au evidențiat, încă din anul 2012, existența mai multor grupări de crimă organizată, din municipiul Craiova, ce acționau în vederea trecerii frauduloase de către persoane de cetățenie română a frontierei de stat dintre Mexic și SUA, scopul fiind introducerea în SUA a persoanelor de cetățenie Română. Faptele constau în achiziționarea, prin intermediul unor agenții de turism cu sedii sau puncte de lucru pe rază municipiului Craiova, de bilete de avion cu destinația finală Cancun, Mexic, precum și rezervarea unor locuri de cazare, acțiuni ce erau urmate la scurt timp de intrarea, prin trecerea frauduloasă a frontierei, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.