Mercenari Wagner imploră medicii ucraineni să-i salveze de boli necruțătoare. Doctorii spun: "NU!"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.02.2023 - 12:29
Mercenari Wagner imploră medicii ucraineni să-i salveze de boli necruțătoare. Doctorii spun: "NU!" - FOTO: Profimedia
Mercenari Wagner imploră medicii ucraineni să-i salveze de boli necruțătoare. Doctorii spun: "NU!" - FOTO: Profimedia

Mercenarii ruși din Grupul Wagner din regiunea ucraineană ocupată Luhansk se luptă să fie consultați de medicii locali, care refuză să-i trateze pe cei care sunt purtători de boli precum SIDA sau pneumonie, cu care au fost trimiși la moarte pe front.

SHARE

Aproximativ 300 de mercenari ruși din faimosul Grup Wagner au fost trimiși la un spital ucrainean - dar medicii locali au refuzat să-i trateze.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat în 29 ianuarie 2023 că "inamicul continuă să sufere pierderi semnificative" și a detaliat exemplul mercenarilor Grupului Wagner în regiunea Luhansk - o regiune la granița cu Rusia și ocupată de forțele lui Putin.

Actualizarea sună astfel: "În acest moment, nu mai există niciun fel de informații: "Până la 300 de mercenari ai așa-numitei companii militare private "Wagner Group" au fost livrați pentru tratament la spitalul orașului Iuvileyny nr. 15 (regiunea Luhansk).

Citește și: Cristian Diaconescu, la Newsweek Live: „Occidentul va încerca să scurteze războiul din Ucraina”

"Din cauza faptului că majoritatea sunt purtători de boli precum HIV/SIDA, sifilis, tuberculoză și pneumonie, medicii locali refuză să le ofere mercenarilor asistență medicală".

Armata ucraineană susține că rușii transformă spitalele din regiunile ocupate în spitale militare doar pentru uzul lor, lăsându-i pe localnicii care au nevoie de ajutor medical să nu aibă unde să se ducă.

Se spune că această problemă este agravată de numărul mare de ruși care se întorc de pe linia frontului cu răni.

Deținuți cu boli crâncene, mobilizați la război, recrutați de Wagner

Mulți dintre luptătorii Grupului Wagner provin din închisorile rusești. Prigozhin a fost înregistrat anterior făcând un tur al închisorilor, promițându-le lagărelor o grațiere din partea lui Putin în schimbul a șase luni de luptă în Ucraina.

Citește și: Se încinge lupta pentru Primăria Capitalei: Nicușor Dan a crescut în sondaje. O „presează” pe Firea

Populația penitenciară din Rusia suferă de boli infecțioase, precum HIV/SIDA, mai mult decât cetățenii obișnuiți, potrivit postului de știri ucrainean NV.

FOTO: Profimedia

Ukrainska Pravda a relatat anterior că mai mulți condamnați deveniți soldați cu HIV sau hepatită se află deja în captivitatea ucraineană.

Grupul Wagner este o forță paramilitară privată care acționează în numele lui Vladimir Putin în Ucraina, fiind condusă de Evgheni Prigozhin, supranumit "bucătarul lui Putin".

Forțele rusești, inclusiv mercenarii Grupului Wagner, continuă să înregistreze pierderi grele în Ucraina, estimările armatei ucrainene ridicând la 127.500 numărul total de ruși uciși de la începutul invaziei până la 31 ianuarie, potrivit DailyStar.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te