„Iertarea lui Trump”, vândută cu două milioane de dolari de oamenii lui Giuliani

DE Adina Mutăr | Actualizat: 18.01.2021 - 20:54
Rudy Giuliani sursă Ap

Un asociat al lui Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui Donald Trump, i-ar fi spus unui fost ofițer al CIA care solicita „iertare prezidențială” că Giuliani ar putea ajuta la aranjarea acesteia pentru două milioane de dolari, informează The New York Times.

SHARE

Detaliile au apărut ca parte a unui raport extins al Times, care indică faptul că mai mulți oameni apropiați președintelui au strâns sume mari de bani pentru a ajuta câteva persoane „în căutarea grațierii”.

John Kiriakou, fost agent CIA, a fost condamnat la 30 de luni de închisoare în 2012 pentru dezvăluirea identității unui coleg ofițer implicat în practicarea torturii la o anchetă.

Kiriakou a declarat pentru The Times că a căutat iertare prin intermediul altor persoane care aveau legături cu președintele, pentru a avea acces la pensie și pentru a primi permisiunea să dețină armă.

Însă „subiectul” a apărut în timpul unei întâlniri cu Giuliani și asociații săi la Trump International Hotel în Washington, DC.

Kiriakou a declarat pentru The Times că la un moment dat, când Giuliani a mers la toaletă, unul dintre participanții la întâlnire a spus că Giuliani ar putea ajuta, dar că „va costa două milioane de dolari”.

Kiriakou nu a dat curs „ofertei”, potrivit The Times.

„Am râs. Două milioane de dolari? Chiar dacă aș avea două milioane de dolari, nu aș cheltui-o pentru a recupera o pensie de 700.000 de dolari”, a povestit fostul ofițer.


Un prieten al lui Kiriakou a raportat întâlnirea către FBI, deranjat de faptul că Giuliani ar putea vinde grațiere prezidențială, a raportat The Times.

Dar Giuliani a contestat informația, spunând că nu-și amintește întâlnirea descrisă de Kiriakou și că la cazuri de clemență nu lucrează avocatul președintelui, pentru că ar constitui un conflict de interese.

The Times a raportat că mai multe persoane cu legături cu Trump, inclusiv fostul său avocat John Dowd și fostul său consilier de campanie Karen Giorno, au acceptat plăți de zeci de mii de dolari de la persoane care cautau grațiere.

Nu există dovezi că banii ar fi ajuns la Trump, acesta având nevoie de grațierile sale pentru apropiați.

Trump a grațiat mai multe persoane care au fost acuzate în legătură cu investigația procurorului special Robert Mueller asupra ingerinței rusești în alegerile prezidențiale din 2016.

Printre aceștia se numără fostul său manager de campanie, Paul Manafort, care a fost condamnat pentru fraude fiscale și bancare și ispășea o pedeapsă de 7-1 / 2 ani de închisoare.

Roger Stone, asociat de multă vreme al lui Trump, care a fost condamnat pentru obstrucționarea justiției, falsificarea mărturiilor și minciună în fața anchetatorilor în legătură, a primit, de asemenea, iertare.

Trump l-a grațiat și pe Charles Kushner, tatăl ginerelui său, Jared Kushner, care a pledat vinovat la acuzații de evaziune fiscală și a executat doi ani de închisoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te