Fiii lui Chapo ucid pe cei ce fac trafic cu drogul vândut de farmacistul bucureștean. Prea nociv

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.10.2023 - 17:28
Sursa foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Fiii temutului șel al cartelului Sinaloa, El Chapo au început să își asasineze proprii traficanți de droguri pentru că nu au respectat o nouă interdicție privind fentanilul. Drogul vândut și de farmacistul bucureștean. E de 50 de ori mai periculos decât heroina.

SHARE

Fiii lui Joaquín "El Chapo" Guzmán își execută propriii traficanți de droguri care nu respectă noua interdicție privind unul dintre cele mai letale droguri din lume.

Fiii lui Chappo ucid pe cei ce fac trafic cu drogul vândut de farmacistul bucureștean. Prea nociv

În urma arestării lui Ovidio Guzmán în luna ianuarie, ceilalți fii au publicat o declarație în care susțin că nu au avut nicio legătură cu invazia de fentanil nociv în SUA.

Iván Archivaldo Guzmán Salazar, Jesús Alfredo Guzmán Salazar și Joaquín Guzmán López - cunoscuți sub numele de Los Chapitos - au arborat luni, 2 octombrie, bannere în mai multe orașe din statul mexican Sinaloa, în care le spuneau traficanților din regiune că producția și transportul de fentanil sunt "strict interzise".

MILENIO raportează că, între 15 și 20 septembrie, traficanții au primit, de asemenea, mesaje WhatsApp de la furnizori care anunțau o schimbare de "meniu". Fentanilul a fost interzis să fie folosit ca mix pentru a spori efectele altor droguri.

"Decizia vine de sus, de la frați, iar oricine va fi prins că nu se supune va fi pedepsit", avertiza mesajul. Acea pedeapsă, în mod nesurprinzător, este moartea. Iar interdicția pare să fi fost în vigoare încă de la arestarea lui Ovidio.

Traficanții de droguri sunt oripilați de efectele fentanilului

Traficantul care a transmis mesajul de pe WhatsApp lui MILENIO a declarat: "Totul s-a schimbat când l-au prins pe El Ratón Ovidio. Dintr-o dată, fentanilul a fost dezavuat, iar Los Chapitos au început să își radieze chiar și proprii vânzători (care nu au ascultat)".

Cel puțin 10 dealeri au fost uciși sau au dispărut, potrivit sursei. Se pare că asasinii lasă și o carte de vizită - pastile albastre de fentanil împrăștiate pe cadavre, ca avertisment pentru alții care ar îndrăzni să nu se supună Los Chapitos.

Cea mai mediatizată execuție a fost cea a lui Luis Javier, un traficant de opioide pentru care guvernul SUA oferea o recompensă de 1 milion de dolari. Cadavrul său a apărut luna trecută în capitala Sinaloa, Culiacan.

Ovidio se află acum în custodia SUA și așteaptă procesul, iar autoritățile americane au promis că îi vor aduce pe ceilalți trei frați în fața justiției. Acestea oferă recompense de 10 milioane de dolari pentru Iván Archivaldo și Jesús Alfredo și de 5 milioane de dolari pentru Joaquín, potrivit DailyStar.

Drogul pentru care fiii lui El Chapo ucid fără să clipească, vândut de un farmacist bucureștean

Bărbatul care a fost prins în flagrant în timp ce deținea și urma să vândă zeci de cutii cu comprimate cu substanță activă Fentanilul a fost arestat, anunță DIICOT.

Este farmacist și, de mai bine de un an, ar fi luat din depozitul companiei pentru care lucra zeci de mii de pastile, pe care le-ar fi vândut unui dealer. Pastilele nu numai că dădeau dependență foarte rapid, dar puteau provoca și moartea celor care le luau.

Operațiunea „Himera” a fost pusă la punct de procurorii DIICOT pentru a-l prinde în flagrant pe angajatul unuia dintre cei mai mari importatori de medicamente din România. Bărbatul, trecut de 40 de ani, este bănuit că ar fi unul dintre principalii furnizori de oxicodonă și fentanil, care ajung pe piața neagră din Capitală.

Suspectul, care era filat îndeaproape de agenții Direcției de Operațiuni Speciale, a fost prins de ofițerii antidrog la doi pași de Grădina Icoanei, în Centrul Capitalei, cu doar câteva momente înainte să-l întâlnească pe dealerul căruia urma să îi vândă narcoticele. Avea asupra lui o cutie mare în care se aflau câteva mii de pastile de fentanil.

Suspectul, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, lucrează de mai bine de nouă ani ca specialist în managementul calității, și avea acces la medicamente psihotrope ce pot fi eliberate doar pe bază de prescripție specială. Conform anchetatorilor, le-a vândut unui dealer pe piața neagră.

„Suspectul a comercializat în mod repetat droguri de mare risc, respectiv peste 10.000 de comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanil, aproximativ 700 comprimate Oxicodonă, 1.200 de fiole de morfină, 380 plasturi ce conțin ca substanță activă Fentanil și comprimate de codeină”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Cât de mortal este Fentanilul?

Fentanilul și oxicodona, două medicamente ce pot fi prescrise pentru alinarea durerilor, sunt considerate cele mai periculoase droguri de mare risc. Doar fentanilul, spun specialiștii, este de o sută de ori mai puternic decât morfina și de 50 de ori mai puternic decât heroina.

De câteva zile, în scandalul drogurilor din România, a fost atrasă atenția și asupra unui medicament foarte puternic și care are un efect stupefiant. Este vorba despre Fentanil, atât de periculos că 1 kg de drog are potențialul de a ucide jumătate de milion de oameni.

Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la  Fentanil, unul dintre cele mai puternice opioide sintetice similare cu morfina dar de 100 de ori mai puternic și, de asemena, de 50 de ori mai puternic ca heroina.

”O singură doză (doar 1-2 miligrame) poate fi fatală. Creează dependență și are un risc major de supradoză. Acum a ajuns și în Europa. 𝐅𝐞𝐧𝐭𝐚𝐧𝐢𝐥𝐮𝐥 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐫𝐨𝐠𝐮𝐥 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐝𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐧𝐢𝐛𝐢𝐥 (ș𝐢) î𝐧 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐚. Un pericol exploziv, ignorat de autorități.

Este vândută ilegal sub formă de pulbere, aruncată pe prosoape de hârtie, pusă în picături pentru ochi și spray-uri nazale sau transformată în pastile care arată ca alte opiacee eliberate pe bază de rețetă.

O singură doză de 1-2 miligrame poate fi letală

Riscul este sporit de fentanilul fabricat ilicit (inclusiv de către unii dealeri care produc ,,fentanil" mai ieftin, dar cu un ,,high" prelungit prin amestecarea acestuia cu alte droguri - cocaină, heroină, metamfetamină, MDMA) - sau prin combinarea acestuia cu alte droguri sau alcool.

𝐒𝐮𝐩𝐫𝐚𝐝𝐨𝐳𝐚 duce la depresie respiratorie (respirație superficială, superficială, stop respirator), somnolență, confuzie, comă și moarte.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te