O femeie a supraviețuit într-un avion în flăcări, prăbușit în munți. Gândul morbid cu care a luptat

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.07.2023 - 22:49
Femeia care a scăpat de moarte - Foto: Twitter/Historic Vids

Venezueleanca de orgine olandeză Annette Herfkens și logodnicul ei, Willem van der Pas, erau împreună de 13 ani, când acesta a rezervat un bilet de avion, de la Ho Chi Minh City, Vietnam, către coasta vietnameză, într-o vacanță romantică, în noiembrie 1992.

SHARE

Era claustrofobă și nu a vrut să se îmbarce în avion, deoarece i se părea că este mic, cu doar 25 de pasageri și șase membri ai echipajului. Cu toate acestea, Willem a convins-o, spunându-i că era un zbor de doar 20 de minute.

Dar, după 40 de minute de zbor, avionul a căzut brusc, prăbușindu-se în munți. Când și-a recăpătat cunoștința, peste tot era întuneric și oamenii țipau. Un pasager mort, prins de scaun, zăcea deasupra ei.

Femeia care a scăpat de moarte

Treptat, incinta zgomotoasă și haotică a avionului a devenit liniştită, dar era o linişte sinistră: toţi ceilalţi pasageri, inclusiv Willem, logodnicul ei, muriseră, cu excepția ei.

A fost singură în avion, cu cadavrele în descompunere în jurul ei, până în a opta zi, când au sosit în sfârșit salvatorii. Până atunci, s-a luptat cu gândul de a mânca din cadavrele existente în jurul ei, pentru a supraviețui.

Citeşte şi: VIDEO Misterul prăbuşirii avionului supersonic Concorde. 12.000 $ prețul biletului spre moarte

Câteva luni mai târziu, și-a revenit complet și s-a întors la biroul ei, aminteşte Historic Vids.

Zborul Vietnam Airlines 474 a rămas o amintire sinistră. Una dintre cele pe care le lasă în urmă, ca o dâră, istoria catastrofelor aviatice, în întreaga lume.

Zborul 474, al companiei Vietnam Airlines, s-a prăbușit, în timp ce se apropia de aeroportul Nha Trang, pe 14 noiembrie 1992, în timpul Ciclonului Forrest.

Aeronava era un Yakovlev Yak-40, înmatriculat VN-A449, avion de linie cu reacție cu trei motoare, construit în Uniunea Sovietică, în anul 1976. Un pasager, Annette, a supraviețuit, în timp ce ceilalți 24 și șase membri ai echipajului au fost uciși.

Citeşte şi: FOTO Misterul OZN-ului prăbușit cu piloți la bord în Italia, cu 14 ani înainte de „cazul Roswell”

Dar lucrurile nu se opresc aici. Pe 22 noiembrie 1992, un elicopter vietnamez Mil Mi-8 a fost trimis de la Hanoi, cu salvatori, dar s-a prăbușit în aceeași zi, lângă muntele Ô Kha, conform Wikipedia. Toate cele șapte persoane aflate la bord au fost ucise.

La aproape un an de la accident, membrii familiilor din Marea Britanie ale victimelor au cerut o anchetă, după ce au primit vestea că trupurile au fost returnate familiilor greșite.

Dacă credeți că supraviețuirea unui accident de avion vă va aduce o scutire de griji pentru tot restul vieții, mai gândiți-vă o dată.

Supravieţuitoarea

Annette Herfkens a făcut totul pentru a supraviețui opt zile singură, în jungla vietnameză, hrănindu-se doar cu apă de ploaie. Femeia povestește acum felul cum a folosit lecțiile învățate în jungla vietnameză, în Upper East Side, din New York, pentru a se confrunta cu diagnosticul fiului ei autist.

În timp ce jungla i-a arătat cum să ajungă la spiritualitate, fiul i-a deschis ochii și inima spre compasiune și iubire necondiționată.

Annette Herfkens s-a născut în Venezuela, din părinți olandezi. A crescut în Țările de Jos, unde a studiat Dreptul Internațional, la Universitatea din Leiden. După ce a terminat un stagiu de pregătire în Santiago de Chile, a devenit prima femeie stagiar executiv pentru ING Bank, care a lucrat la New York, conform annetteherfkens.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te