Există viață după moarte? Sufletul vede și aude tot ce coprul fizic nu mai simte, spune un medic

DE Daniel Toșa | 30.09.2023 - 11:45
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Un medic a afirmat că este sigur că există viața de după moarte după ce a studiat peste 5.000 de cazuri de moarte iminentă. Doctorul a devenit pasionat de NDE (experiența morții n.red) încă din studenție, apoi a aprofundat subiectul în timpul rezidențiatului.

SHARE

Doctorul Jeffrey Long a înființat în 1998 Fundația de cercetare a experiențelor de pe „linia morții” și a susținut că "fără îndoială" există viață după moarte - un Rai sau un iad după experiențele trăite de fiecare subiect analizat în parte.

Există viață după moarte. Un medic care a studiat 5.000 de cazuri de „pe linia morții” dă verdictul

Medicul care în prezent lucrează ca radio-oncolog în Kentucky, SUA, dar a devenit obsedat de experiențele apropiate de moarte (NDE) în timpul rezidențiatului său în medicină.

De atunci, și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale studiind NDE-urile, adunând povești de la cei care le trăiesc și analizând științific cazurile.

Citește și: Codul lui da Vinci şi AI. Google dezvăluie o retrospectivă de artă bazată pe inteligența artificială

Dr. Long o definește această stare (NDE) ca fiind "o persoană aflată fie în comă, fie în moarte clinică, fără bătăi ale inimii, care are o experiență lucidă în care vede, aude, simte emoții și interacționează cu alte ființe umane sau non-umane".

„Cred că există cu siguranță o viață după moarte”

Într-un nou eseu pentru Insider, el a spus: "În fața dovezilor copleșitoare, am ajuns să cred că există cu siguranță o viață după moarte".

Deși fiecare NDE este diferit, Long susține că a identificat câteva modele în miile de cazuri pe care le-a analizat.

Ce au văzut cei aflați pe „linia morții”?

De exemplu, aprope jumătate dintre persoanele investigate au raportat că au trăit o experiență extracorporală.

Long a explicat că oamenii susțin că "conștiința lor se separă de corpul fizic, de obicei plutind deasupra", permițându-le să vadă și să audă ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Citește și: Scrisoarea unui soldat din Primul Război Mondial către mama sa, sub un covor vechi. Dragă mamă

El a menționat cazul unei femei care și-a pierdut cunoștința în timp ce călărea un cal pe un traseu, dar a susținut că conștiința ei a călătorit împreună cu calul înapoi la grajd. Ulterior, ea a fost "capabilă să descrie exact ce s-a întâmplat la hambar", chiar dacă corpul ei nu se afla fizic acolo.

În timp ce unii au relatat că au fost "transportați pe un alt tărâm" sau că au trecut printr-un tunel cu o lumină puternică, potrivit New York Post.

Sursa foto: Profimedia Images

Alții au susținut că au fost întâmpinați de persoane dragi decedate, iar unii au spus că viața lor "le-a trecut prin fața ochilor".

În timp ce multe dintre acestea sună ca niște clișee pe care le puteți găsi în orice film de la Hollywood, Dr. Long susține că au fost raportate la copii prea mici pentru a fi fost martori la aceste „trofee cinematografice”

"Nu am găsit nicio explicație științifică pentru aceste experiențe", a mărturisit Long, dar a remarcat amploarea rapoartelor.

"Am citit cercetări asupra creierului și am luat în considerare toate explicațiile posibile pentru NDE-uri. Concluzia este că niciuna dintre ele nu se susține".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te