VIDEO E făcut cu carne. Te poate sufoca în timp ce o mănânci. Greu de crezut ce pot înghiţi coreenii

DE Florin Budescu | Actualizat: 01.04.2023 - 18:48

San-nakji (산낙지) e o mâncare crudă asiatică sud-coreeană din caracatița cu brațe lungi Octopus minor, o specie numită nakji, în coreeană, uneori tradusă „baby caracatiță”, datorită dimensiunii sale mici, în comparație cu caracatița uriașă Enteroctopus dofleini.

SHARE

Caracatițele sunt cel mai frecvent ucise înainte de a fi tăiate în bucăți mici și servite, activitatea nervoasă din tentaculele caracatiței făcând bucățile să se miște postum, pe farfurie, în timp ce sunt servite.

Făcut cu carne, te poate sufoca în timp ce mănânci

Sistemul nervos extrem de complex al caracatiței, cu două treimi din neuronii săi localizați în cordoanele nervoase ale brațelor sale, îi permite animalului să aibă o varietate de acțiuni reflexe, care persistă chiar și când nu mai au nici o reacție din creier, conform Wikipedia.

Mai rar, o caracatiță vie este mâncată întreagă. Ce gust are sannakji? Aroma este extrem de blândă, dar textura fină și este cea care atrage temerarii culinari.

În mod tradițional, pulpele de caracatiţă sunt servite cu ulei de susan și semințe, pentru a completa aroma proaspătă de ocean a preparatului, conform Food & Wine.

Citeşte şi: VIDEO Bătaie, cu pumni, picioare și tăvi cu mâncare, la mall. Un bărbat rănit grav, 3 reținuți

Deoarece ventuzele de pe brațe sunt încă active, atunci când felul de mâncare este servit, trebuie avută o grijă deosebită atunci când mâncați sannakji.

Ventuzele active pot face ca bucățile de braț înghițite să se lipească de gură sau de gât. Acest lucru poate reprezenta un pericol de sufocare pentru unele persoane, mai ales dacă sunt în stare de ebrietate.

Sannakji este servit în restaurantele coreene, unde se servesc în mod obişnuit felii de pește crud, dar poate fi găsit și la baruri, ca gustare, pentru a însoți băuturile alcoolice, cum ar fi soju.

Citeşte şi: VIDEO Cel mai ospitalier loc pentru o vacanță exotică: Cazare, mâncare gratis, ți se dă și la pachet

Membrele acestui cefalopod cu carnea delicioasă atât de periculoasă conțin neuroni, extremitățile continuă să se miște, iar ventuzele, de-a lungul tentaculelor sale, își mențin puterea de prindere, care s-ar putea atașa de gât, chiar și după ce s-au desprins de corp și au fost stropite cu ulei de susan.

Au fost raportate mai multe incidente de sufocare cu Sannakji, cum ar fi unul din anul 2008, din oraşul Gwangju.

Nu vei crede că e adevărat. Cum se poate mânca Sannakji

O modalitate de a mânca sannakji este prin a înfășura o caracatiță vie în jurul unui băț, a o scufunda în ulei de susan și a o mânca dintr-o singură mușcătură.

Celălalt mod de a mânca sannakji este să iei caracatița direct din apă, să o înfășori în jurul unui beţişor din lemn, să o înmoi în ulei de susan și iarăşi să o mâncați, dintr-o singură mușcătură.

Sannakji nu este doar o caracatiţă crudă, ci este uneori vie. Sannakji este considerată un tip de Ikizukuri, un termen japonez care înseamnă "pregătit de viu".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te