VIDEO Cel mai eficient lunetist din Ucraina: o femeie. A împușcat trei separatiști într-o noapte

DE Elena Andrei | Actualizat: 06.02.2022 - 12:42
Cel mai eficient lunetist din Ucraina: o femeie/foto: dailymail
Olena este o vedetă în Ucraina/foto: dailymail

Cel mai ucigaș lunetist din Ucraina, care are 10 ținte eliminate confirmate, povestește cum a împușcat trei separatiști proruși într-o singură noapte, în timp ce încercau să-i ia cu asalt ascunzătoarea.

SHARE

Olena Bilozerska, în vârstă de 42 de ani, creditată cu cel puțin 10 ținte eliminate confirmate în tranșeele din Donbass, a declarat pentru MailOnline că va fi din nou în prima linie în câteva ore pentru a-i înfrunta pe ruși.

Citește și: Cine sunt Bălan Los Angeles, Bălan Mc Donald's, zis Marvel și Bălan Barcelona și de ce sunt arestați 

Într-un videoclip postat online, ea demonstrează mult sânge rece când își urmărește țintele printr-o imagine termică de noapte, în 2017, aratând o eficiența nemiloasă.

Citește și: George Simion, tot mai izolat: respins de suveraniștii europeni, Patriarhie și Academia Română

Olena își amintește acea noapte din 2017, când a localizat la 200 de metri distanță de tranșeea în care se afla cu camarazi de arme, doi bărbați târându-se spre pozițiile lor.

Citește și

VIDEO Putin a ațipit când au trecut sportivii ucraineni în deschiderea JO de la Beijing

Conspiraționistul Mădălin Ionescu nu crede în COVID, dar a ajuns în stare gravă la spital cu Omicron

 

„A fost noaptea aniversării Zilei Independenței Ucrainei, în august 2017”, și-a amintit ea, „și cazacii trebuie să fi presupus că stăm beți în tranșeele noastre, sărbătorind”.

„Am simțit că se va întâmpla ceva interesant când au început să iasă din șanț și să-și dea arme unul altuia.”

Pe primul l-a lovit imediat, apoi un altul este văzut aplecat peste tovarășul său și Olena trage iar.

La scurt timp după aceea, un alt combatant inamic este văzut ieșind deasupra nivelului șanțului și este doborât dintr-o singură lovitură.

„Am împușcat trei dintre ei în acea noapte”, a spus Olena.

„Doi dintre ei sunt „cargo 200” (un vechi termen militar sovietic pentru morți, referindu-se la etichetele puse pe sicrie), iar al treilea este „cargo 300” (rănit)”, a povestit Olena.

După cinci ani, Olena – care atunci era o luptătoare voluntară, dar s-a alăturat ulterior Corpului Marin al Ucrainei, nu are niciun regret cu privire la niciunul dintre bărbații pe care i-a ucis sau rănit în luptă.

„Suferința morală legată de uciderea unui om a fost inventată de oameni care nu știu ce este războiul. Un inamic înarmat nu este o persoană, ci o țintă”, spune ea.

„Dacă ai pus mâna pe armă împotriva țării mele, ești o țintă. Dacă n-o elimini la timp, s-ar putea să te omoare pe tine sau pe unul dintre camarazii tăi. Dacă nu n-am împușcat-o la timp și ținta s-a ascuns, atunci sunt furioasă pe mine pentru că am ratat șansa. Și dacă ținta este lovită, simt plăcerea unui lucru bine făcut”, povestește Olena.

Ea a spus că nu se gândește la nefericiții care intră în linia ei de foc.

„Când inamicul se târăște spre poziția noastră pentru a mă ucide, se gândește dacă am un soț, părinți sau copii? Desigur că nu. În viața reală, oricine gândește când se află în linia întâi este deja mort”, a subliniat Olena, care este o vedetă în Ucraina, după ce a scris cartea „Jurnalul unui soldat ilegal”.

Și ea a fost foarte aproape să fie împușcată într-o noapte când un glonț de mitralieră cu fosfor i-a șters obrazul. Fosforul permite să fie văzută ținta noaptea.

„Nu știu dacă cineva a avut grijă de mine în acea noapte”, a spus ea, „dar cred că avem toți norocul nostru.”

După incidentul de Ziua Independenței, soțul ei, Valeri Voronov, un soldat obișnuit care se afla alături de ea în tranșee, a strâns carcasele cartuşelor și, urmând o veche tradiţie a lunetiştilor din Primul Război Mondial, a făcut pentru ea un inel.

Deși a fost demobilizată din Marina în 2020, ea și soțul ei sunt amândoi membri ai Serviciilor de Apărare Teritorială ale Ucrainei și, împreună cu mii de alți rezerviști, sunt gata să se desfășoare în cazul în care va fi nevoie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te