Cartelul de droguri acuzat de moartea a doi turiști americani își cere scuze public pentru crime

DE Daniel Toșa | Actualizat: 10.03.2023 - 11:53
Cartelul de droguri acuzat de moartea a doi turiști americani își cere scuze public pentru crime - FOTO: Twitter/ @DailyLoud

Un cartel mexican al drogurilor își cere scuze pentru răpirea și moartea unor turiști americani. De asemenea, șefii crimei i-au predat poliției pe membrii responsabili, după ce au subliniat că au încălcat codul lor de "respectare a vieții și bunăstării celor nevinovați

SHARE

Un cartel de droguri mexican ai cărui membri au ucis doi dintre cei patru turiști americani pe care i-au răpit a prezentat scuze familiilor victimelor. Mai mult, autorii crimelor au fost predați autorităților de către șefii cartelului.

Cartelul de droguri acuzat de moartea a doi turiști americani își cere scuze familiilor victimelor

O sursă din cadrul forțelor de ordine din statul Tamaulipas, facțiunea Scorpions a cartelului din Golf și-a cerut scuze și față de mexicanca Areli Pablo Servando, în vârstă de 33 de ani, care a fost ucisă după ce a fost prinsă în schimbul de focuri de armă în timpul răpirilor.

De asemenea, aceștia și-au cerut scuze locuitorilor orașului de frontieră Matamoros, unde s-a petrecut scena oribilă.

Citește și: EXCLUSIV Povestea cumplită a unei jurnaliste despre regimul Assad. „Au vrut să-mi execute copiii”

Traficanții care au încălcat codul cartelului au fost predați poliției

Scrisoarea suna astfel: "Am decis să îi predăm pe cei care au fost direct implicați și responsabili de evenimente, care au acționat în permanență în baza propriilor decizii și a lipsei de disciplină".

În continuare, scrisoarea sublinia faptul că persoanele responsabile au încălcat codul cartelului, care include "respectarea vieții și bunăstării celor nevinovați".

Citește și: VIDEO Marina Regală britanică, bază militară în Norvegia, în coasta Rusiei. „Fantomele munților”

Scrisoarea a fost însoțită de o fotografie cu cinci bărbați legați cu fața în jos pe trotuar, despre care se crede că sunt cei implicați în crime și răpiri.

Un oficial al securității statului a confirmat că cei cinci bărbați au fost găsiți legați în interiorul unui vehicul pe care autoritățile îl căutau, împreună cu scrisoarea.

Eric Williams a fost unul dintre cei doi americani care au supraviețuit ambuscadei, în ciuda faptului că a fost împușcat în picior, dar vărul său, Jerry Wallace, a declarat pentru The Associated Press: "Nu va schimba nimic în ceea ce privește suferința prin care am trecut".

Patru turiști americani au mers în Mexic pentru o operație estetică

Cei patru americani trecuseră granița în Mexic din Texas vinerea trecută (3 martie) pentru ca unul dintre membrii grupului să poată suferi o operație estetică.

Dar mașina lor a fost împușcată în centrul orașului Matamoros și au fost văzuți apoi fiind încărcați într-o camionetă.

Autoritățile au găsit victimele marți (7 martie) la periferia orașului și au arestat un bărbat care se afla de pază.

Atunci au aflat că Eric și Latavia McGee au supraviețuit calvarului, dar Zindell Brown și Shaeed Woodard au fost uciși în atac.

Verișoara lui Shaeed, Latavia, organizase nenorocita excursie cu mașina ca o escapadă surpriză pentru ziua de naștere a lui Shaeed, potrivit tatălui său, James Woodard, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te