În regiunea Renania-Palatinat, cea mai afectată de dezastru, "numărul morţilor este de 117", faţă de 112 anterior, "şi sunt 749 de răniţi", a declarat pentru AFP Verena Scheuer, purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz.
Ăn Renania de Nord-Westfalia, ultimul bilanţ de duminică a arătat "cel puţin" 47 de morţi, în timp ce un deces era anunţat în Bavaria, în sudul ţării, afectat de inundaţii semnificative în acest weekend.
Ministrul de Interne Horst Seehofer va merge luni în zonele sinistrate, în special în Bad Neuenahr-Ahrweiler, în una dintre văile cele mai afectate de inundaţii.
Citește și: Predoiu, răspuns dur la acuzațiile lui Daniel Morar: i-ar fi “topit“ lui Kovesi sute de dosare
Ministrul conservator este vizat de o dezbatere cu privire la un posibil eşec al sistemelor de avertizare a populaţiei în faţa bilanţurilor mortale din cauza inundaţiilor.
Germania este în stare de şoc în faţa celei mai mari catastrofe naturale din istoria recentă a ţării.
Duminică, cancelarul Angela Merkel a mers în satul Schuld, nu departe de Bonn, unde râul Ahr, transformat într-un torent dezlănţuit, a distrus o parte din centrul istoric.
Citește și: CNAIR, daună totală pentru buget: 220 de milioane euro, despăgubiri plătite din cauza incompetenței
"Limba germană nu are cuvinte să descrie dezastrul cauzat", a mărturisit cancelarul, descriind o distrugere "suprarealistă" şi promiţând ajutor din partea statului federal.
De miercuri, un ajutor de urgenţă de cel puţin 300 de milioane de euro va fi prezentat de guvern, înaintea unui vast program de reconstrucţie de mai multe miliarde de euro.
Încălzirea globală este cauza invocată atât de experţi, cât şi de politicieni. Merkel a solicitat duminică "un mare efort" pentru a accelera politici climatice, scrie News.ro.