VIDEO Ce țară dă 100.000.000 € pentru întreținerea F-16 ucrainene? Putin le atacă oriunde s-ar afla

DE Adina Mutăr | Actualizat: 30.03.2024 - 09:38

Belgia alocă 100.000.000 € pentru întreținerea F-16 ucrainene. Putin le va ataca „oriunde s-ar afla”. Ministrul belgian al Apărării, Ludivine Dedonder, a declarat că finanțarea va fi furnizată ca parte a celui de-al 25-lea pachet de ajutor militar.

SHARE

Belgia alocă 100.000.000 € pentru întreținerea F-16 ucrainene. Putin le va ataca „oriunde s-ar afla”. 

După cum s-a raportat anterior, țările din Coaliția aviației pentru Ucraina au început să desfășoare programele de livrare.

Guvernul olandez achiziționează muniție de aviație pentru avioanele de luptă F-16, care vor fi transferate în curând în Ucraina.

Belgia alocă 100.000.000 € pentru întreținerea F-16 ucrainene. Putin le va ataca „oriunde s-ar afla”

Olanda alocă peste 150 de milioane de euro pentru achiziționarea de arme aer-sol pentru avioanele de luptă F-16 care așteaptă livrarea în Ucraina.

Se menționează că achizițiea acestora se va face direct de la producător.

Primele șase avioane de luptă F-16 vor fi livrate în Ucraina până în vara acestui an, a informat Militarny la 11 martie, cu referire la The New York Times.

Citește și: VIDEO Amenințare a Rusiei cu drona din Brăila? Elicopter al armatei și SRI antitero perie zona

Potrivit rferl.org, Ucraina așteaptă livrarea de F-16 din țările occidentale care au promis că vor trimite la Kiev cel puțin 42 de F-16. 

Avioanele F-16 livrate în Ucraina urmează să fie găzduite de baze aeriene ucrainene. Cu toate acestea, rămâne neclar câte baze aeriene ucrainene pot găzdui F-16, care necesită piste de înaltă calitate și hangare bine protejate și bine camuflate pentru a fi bine întreținute.

Citește și: Fostul șef al Consiliului Securității din Ucraina, noul ambasador în Moldova, Transnistria, vizată

Piloții ucraineni se antrenează de luni de zile pentru a pilota avioanele de război. New York Times relatează că până acum 12 piloți vucraineni sunt pregătiți să piloteze F-16 în luptă în această vară, după 10 luni de antrenament. 

State NATO, amenințate de Putin dacă găzduiesc flota F-16 ucraineană

Piloții Forțelor Aeriene Ucrainene se antrenează pe avioane F-16 la Baza Aeriană Skrydstrup din Danemarca și la Baza Aeriană Borcea din România, unde a fost inaugurat Centrul European de Instruire F-16 în noiembrie 2023.

De asemenea, se antrenează la Baza Gărzii Naționale Aeriene Morris, în statul american Arizona.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și alți oficiali ruși au declarat în mod repetat că vor ataca avioanele ucrainene F-16 și dacă acestea sunt găzduite de țări vecine, state NATO.

Întrebat dacă piloților ruși li se va permite să atace avioanele de război F-16 desfășurate pe aerodromurile din țările NATO dacă ar fi folosite împotriva Rusiei, Putin a spus că ar fi corect să fie atacate, dacă acestea vor decola din astfel de țări pentru a ataca ruși. 

„Desigur, dacă sunt folosite de pe aerodromuri din țări terțe, ele devin o țintă legitimă pentru noi, indiferent unde se află”, a precizat Putin.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te