Avertismentul spionajului german: „Rusia se pregătește să atace NATO. Putin vrea refacerea URSS”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.10.2024 - 11:53
Avertismentul spionajului german: „Rusia se pregătește să atace NATO. Putin vrea refacerea URSS” - Foto: Profimedia images
Avertismentul spionajului german: „Rusia se pregătește să atace NATO. Putin vrea refacerea URSS” - Foto: Profimedia images

Rusia se pregătește pentru o „confruntare militară directă” cu NATO, avertizează șeful spionajului extern al Germaniei.

SHARE

Avertismentul spionajului german: „Rusia se pregătește să atace NATO. Putin vrea refacerea URSS”. În cadrul unei audieri parlamentare desfășurate luni, liderii serviciilor de informații germane au transmis mesaje îngrijorătoare referitoare la intensificarea spionajului rusesc și la amenințarea unui conflict militar cu NATO.

Avertismentul spionajului german: „Rusia se pregătește să atace NATO. Putin vrea refacerea URSS”

Bruno Kahl, șeful serviciului german de informații externe, a avertizat că dorința Moscovei de a utiliza măsuri hibride și operațiuni secrete a atins un „nivel nemaivăzut până acum”, menționând că o „confruntare militară directă cu NATO a devenit o opțiune reală pentru Moscova”.

Kahl a subliniat că obiectivul Kremlinului este divizarea Occidentului, ceea ce ar putea împiedica capacitatea Europei de a se apăra, în timp ce armata rusă se pregătește pentru un atac potențial.

„Putin va continua să testeze liniile roșii ale Occidentului și să escaladeze în continuare confruntarea”, a afirmat el, potrivit Politico.

Citește și: 4 țări NATO amenință Rusia: "Vom lovi direct în Sankt Petersburg". Mișcarea greșită a lui Putin

De asemenea, Kahl a estimat că „forțele armate ruse vor fi probabil în măsură, în ceea ce privește personalul și materialele, să lanseze un atac împotriva NATO până la sfârșitul acestui deceniu cel târziu”.

Putin vrea refacerea URSS și scoaterea SUA din Europa

Potrivit lui Kahl, Kremlinul, care desfășoară un război total împotriva Ucrainei din februarie 2022, investește mult mai mult în armata sa decât țările europene în propriile forțe, consolidând semnificativ capacitățile convenționale.

„Accentul acestei consolidări este, desigur, în direcția strategică vest, de-a lungul flancului estic al NATO”, a adăugat el.

Citește și: Cum intră în luptă contingentele NATO în caz de război cu Rusia. Dinspre România intră primul grup

Kahl a menționat că scopul final al președintelui rus, Vladimir Putin, este de a „scoate SUA din Europa” și de a restabili granițele NATO de la sfârșitul anilor 1990, creând astfel o „sferă de influență rusă” și stabilind o „nouă ordine mondială”.

Thomas Haldewang, șeful Oficiului Federal pentru Protecția Constituției - agenția internă de informații a Germaniei - a subliniat observarea unui „comportament agresiv din partea serviciilor de informații ruse”.

Potrivit acestuia, spionajul și sabotajul din partea actorilor ruși în Germania au crescut „atât cantitativ, cât și calitativ”, iar Rusia este dispusă să „pună în pericol vieți omenești”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te