Atac cu drone maritime în inima Flotei Ruse a Mării Negre. Navele lui Putin, nimicite în Novorossisk

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.09.2024 - 15:17
Atac ucrainean cu drone maritime în inima Flotei Ruse a Mării Negre din Novorossisk - Foto: Profimedia images
Atac ucrainean cu drone maritime în inima Flotei Ruse a Mării Negre din Novorossisk - Foto: Profimedia images

Atac ucrainean cu drone maritime în inima Flotei Ruse a Mării Negre din Novorossisk. Drone maritime ucrainene au lovit în noaptea de 5 septembrie portul Novorossiysk, una dintre principalele baze ale Flotei Ruse a Mării Negre, potrivit primarului Andrey Kravchenko.

SHARE

Novorossiysk, care a devenit una dintre principalele baze ale Flotei Rusiei de la Marea Neagră după ce a fost alungată din Crimeea de loviturile ucrainene, a fost lovită de drone maritime noaptea trecută.

Atac ucrainean cu drone maritime în inima Flotei Ruse a Mării Negre din Novorossisk

În primele ore ale zilei de joi, 5 septembrie, drone maritime ale navelor de suprafață fără pilot (USV) au atacat portul Novorossiysk, potrivit primarului Andrey Kravchenko.

Novorossiysk este unul dintre porturile-cheie ale Rusiei la Marea Neagră, care are o importanță strategică pentru logistica militară a țării.

Acest lucru a coincis cu un raport al Ministerului rus al Apărării conform căruia forțele sale au distrus peste noapte două ambarcațiuni fără pilot în partea de nord-est a Mării Negre.

Citește și: Citește și: VIDEO Navele și submarinele lui Putin continuă să „muște” la Marea Neagră. Țintesc la 2.000 km

În zona riverană a orașului, traficul a fost restricționat. În jurul orei 8:00, alarma, care sunase de la ora 1:30, a fost ridicată. Primarul din Novorossiysk nu a oferit detalii cu privire la consecințele atacului.

Ucraina are trei tipuri principale de USV sau drone maritime care au potențialul de a ajunge la Novorossiysk: MAGURA V5 a HUR și două drone SBU: Sea Baby și Kozak Mamai.

Citește și: Rusia a retras complet Flota Mării Negre. A dus-o în Novorossisk și a blocat intrarea cu șlepuri

În prezent, nu se știe care dintre cele trei au fost folosite pentru a viza Novorossiysk, iar Ucraina nu a făcut niciun comentariu oficial cu privire la situație.

Dronele maritime ucrainene au nimicit Flota militară rusă din Marea Neagră

După ce forțele ucrainene au distrus o parte din flota militară rusă cu baza în Sevastopolul ocupat, Novorossiysk a devenit principala bază a Flotei Rusiei din Marea Neagră.

Rapoartele indică faptul că unele nave au fost relocate din Crimeea ocupată la Novorossiysk, orașul devenind astfel o bază-cheie pentru Flota rusă a Mării Negre.

Novorossiysk, ca port cheie al Rusiei pentru exportul de produse petroliere, a fost atacat de mai multe ori în 2024 de către forțele ucrainene, care au folosit ambarcațiuni fără pilot și drone.

Aceste atacuri au provocat daune semnificative infrastructurii, inclusiv rafinăriilor de petrol și bazelor militare situate în regiune.

Novorossiysk a devenit, de asemenea, un simbol al vulnerabilității infrastructurii rusești, în ciuda faptului că este departe de linia frontului.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te