Actriţa franceză Eva Green vrea onorariu de aproape un milion de euro pe un film care nu se mai face

DE Alexandru Pop | Actualizat: 27.01.2023 - 10:32
Actriţa franceză Eva Green vrea onorariu de aproape un milion de euro pe un film care nu se mai face - Foto: Wallpapers.net

Actriţa franceză Eva Green, de 42 de ani, se află în centrul unei bătălii judiciare în Marea Britanie, pentru a-şi revendica onorariul, în ciuda anulării unui film, avocatul ei estimând că societatea de producţie încearcă să o treacă drept divă, ceea ce nu e.

SHARE

Actriţa franceză în vârstă de 42 de ani, vedeta din "Casino Royale" în 2006, urma să joace într-un film SF - "A Patriot" - înainte ca producţia să fie oprită la finalul lui octombrie 2019. Ea dă în judecată compania de producţie, White Lantern Films, susţinând că are dreptul la onorariul ei de un milion de dolari (918.000 de euro) pentru film, în ciuda anulării acestuia.

Dar compania de producţie britanică a decis să contraatace lansând propria acţiune în justiţie împotriva actriţei, susţinând că aceasta a făcut "cereri nerezonabile" şi a prejudiciat producţia filmului. Procesul, care a început joi, este de aşteptat să dureze opt zile.

Avocatul actriţei, Edmund Cullen, le-a spus judecătorilor că Eva Green "s-a dat peste cap” să realizeze proiectul, deoarece s-a ocupat de "o problemă ce o preocupă foarte mult, şi anume dezastrul climatic".

Însă avocaţii White Lantern Films consideră că actriţa franceză şi-a exprimat "lipsa de încredere şi nemulţumirea" faţă de membrii echipei de producţie. Ea a fost "din ce în ce mai reticentă în a se implica", încălcând contractul.

Citeşte şi: Expoziţii, proiecţii de filme, simpozioane, piese de teatru și concursuri cu ocazia Micii Uniri

Ei îşi justifică acuzaţiile pe baza mesajelor WhatsApp în care Eva Green ar fi numit un membru al echipei de producţie "rău", "sociopat viclean", "mincinos şi nebun". Se pare că ea l-a numit, de asemenea, pe directorul de producţie, Terry Bird, un "imbecil" şi "un nemernic terminat".

"Acest caz este conceput să-mi înfăţişeze clienta ca pe o divă, pentru a acapara titlurile şi a-i deteriora reputaţia”, a spus Cullen, numind acuzaţiile împotriva clientei sale "extraordinare", conform News.ro

Citeşte şi: VIDEO Premiera filmului Dacii, la Iași: Amza Pellea, primit ca un star. De ce a lipsit Kirk Douglas

"Ea a fost de acord în mod repetat să amâne începerea filmărilor, a fost de acord ca producţia să fie mutată din Irlanda în Marea Britanie. S-a oferit în mod repetat să folosească o parte din onorariul ei pentru a finanţa costurile de producţie", a enumerat el în observaţiile sale scrise.

Pentru el, White Lantern Films vrea să "murdărească numele unei actriţe care nu a încălcat un contract sau a ratat vreo zi de filmări pe parcursul unei cariere de 20 de ani".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te