Trei rețete românești de murături de la 1849. Când au apărut delicioasele acrituri în istorie? Tradiția punerii de murături pentru iarnă are deja o vechime considerabilă în țara noastră. Iar povestea apariției acestora în alimentație ne întoarce în timp cu foarte multe secole.
Varza murată: cum să o faci ca să iasă PERFECTĂ. Singura rețetă folosită de gospodinele adevărate!
Alimentul numit și „aurul alb” ce reduce stresul și îmbunătățește digestia. Remediu pentru menopauză. Iată ce beneficii are pentru organism și despre ce legumă este vorba
Pentru a nu avea „surprize” când vă apucați de făcut sarmale pentru Sărbători, varza fiind prea moale, prea sărată sau nu suficient de acră, trebuie să vă documentați bine înainte de a pune varza la murat, dacă nu aveți vreo rețetă-minune în familie sau de la prieteni.
Sarmalele în foi de varză murată sunt vedetele meselor de Sărbători în România. Cum nu există masă tradițională de Crăciun fără acest preparat, există, evident, o sumedenie de rețete. Cele al chef-ilor Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea sunt, însă, puțin altfel.