După mesele îmbelșugate de Crăciun, mahmureala le dă bătăi de cap multor români. Bunicii aveau însă un remediu simplu și eficient: varza murată, considerată un adevărat leac băbesc pentru durerea de cap.
După mesele îmbelșugate de Crăciun, mahmureala le dă bătăi de cap multor români. Bunicii aveau însă un remediu simplu și eficient: varza murată, considerată un adevărat leac băbesc pentru durerea de cap.
În mănăstiri, sarmalele de post sunt pregătite simplu, curat și cu ingrediente ieftine, dar rezultatul este surprinzător de gustos. Rețeta măicuțelor pune accent pe arome naturale, legume bine călite și condimente alese cu grijă.
Ce beneficii are consumul de zeamă de varză murată? E un deliciu al anotimpului rece și nu numai, dar, dincolo de legătura ei cu mâncarea și ca remediu contra mahmurelii, deține și numeroase proprietăți care transformă această zeamă-minune într-un adevărat medicament.
Varza murată pentru sarmale a ieșit prea sărată? Truc rapid, gratis și la îndemână care te salvează. Varza murată poate deveni prea sărată, dar cu câteva trucuri simple, poți restabili gustul echilibrat.
Pentru a nu avea „surprize” când vă apucați de făcut sarmale pentru Sărbători, varza fiind prea moale, prea sărată sau nu suficient de acră, trebuie să vă documentați bine înainte de a pune varza la murat, dacă nu aveți vreo rețetă-minune în familie sau de la prieteni.
Sarmalele în foi de varză murată sunt vedetele meselor de Sărbători în România. Cum nu există masă tradițională de Crăciun fără acest preparat, există, evident, o sumedenie de rețete. Cele al chef-ilor Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea sunt, însă, puțin altfel.