Primarul Tudorache a distribuit tablete elevilor, școlile au fost forțate să încalce legea

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 24.09.2020 - 21:34

Distribuirea tabletelor către elevii din sectorul 1 s-a făcut cu încălcarea reglementărilor în vigoare, au declarat surse din Ministerul Educației și Cercetării (MEC) pentru Newsweek România.

SHARE

Urmare a modului defectuos în care Primăria Sectorului 1, condusă de Dan Tudorache (PSD), a organizat operațiunea de distribuire, unitățile școlare au fost cele forțate să încalce un act normativ al MEC, au precizat sursele noastre. 

Este vorba de Metodologia OMEC 5545/2020 care, la articolul 11, litera f), prevede că școala „repartizează prin încheierea unui contract de comodat/proces verbal de predare-primire, dispozitive conectate la internet preșcolarilor/elevilor care nu dispun de aceste mijloace."

Citește și:

Primarul Tudorache vrea să cumpere încă un lot de 45.000 - 50.000 de tablete pentru elevi

„Așadar, nu toți elevii pot să primească aceste tablete, ci doar cei care nu dispun de dispozitive conectate la internet. Majoritatea școlilor, însă, au distribuit aceste tablete tuturor elevilor fără a avea și o declarație de la părinți că nu dispun de astfel de dispozitive, urmând ca la un control al Curții de Conturi, școlile să fie nevoite să dea explicații”, au explicat sursele Newsweek România.

Potrivit acestora, „în procesul verbal scrie că tabletele intră în dotarea școlii.”
 
 

„Cum ajung ele din dotarea școlii la toți elevii este o problema de natură juridică pe care nimeni nu o lămurește. În plus, aceste tablete nu au ajuns în școli printr-o hotărâre a Consiliului Local Sector 1.

Ele pur și simplu au fost achiziționate de către Administrațiia Unităților de învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice Sector 1 (AUIPUSP-S1) și distribuite în școli pentru dotare.cRăspunderea mai departe revine școlii atunci când o dă unui părinte. Așadar, nefiind o hotărâre de Consiliu prin care să se distribuie aceste tablete elevilor școala trebuie să își asume legal acest lucru”. au punctat sursele noastre.

Nu în ultimul rând, sursele citate au punctat că „din informațiile primite de la AUIPUSP S1, urmează să ajungă în școli și documentele contabile prin care unitățile de învățământ vor fi încărcate și cu valoarea acestor tablete.”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.