Într-un mandat de deputat, Bădălău a făcut trei masterate și o facultate amenințată cu închiderea

DE Petre Bădică | Actualizat: 03.07.2020 - 17:27
Inquam Photos

Studiile de drept care îl recomandă pe Bădălău pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi au fost făcute la Universitatea Bioterra. Falutatea a fost evaluată cu calificativul „neîncredere”, cel mai slab, și amenințată cu închiderea.

SHARE

Într-un mandat de deputat, Bădălău a terminat dreptul și trei masterate.

-         mandat de deputat (2004 - 2008).

-         Facultatea de Drept, Universitatea Bioterra, Bucuresti (2004 - 2008)

-         Masterat Disciplina studiata: Managementul Public A.S.E. Bucuresti, Facultatea de Management (2005 - 2006)

-        Masterat Disciplina studiata: Guvernare Moderna si Dezvoltare Locala Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Bucuresti (2005 - 2006)

-        Master Colegiul Național de Apărare (2004 - 2005).

Citește și: Hoțul de gâu Bădălău, la Curtea de Conturi

Îl recomandă facultatea de drept evaluată la „neîncredere”

„Mă recomandă (pentru funcția de președinte al Curții de Conturi n.red.) că am fost membru al Guvernului și cele trei mandate de parlamentar”, a spus Bădălău. În 2017, Bădălău a modificat legea de funcționare a Curții de Conturi astfel încât să poată ocupa o funcție și inginerii, senatorul PSD fiind de profesie inginer.

„Din păcate eu aveam loc oricum pentru că sunt jurist, am și facultatea de drept. Unii vor să scoată niște gunoaie. Eu sunt și jurist și pe vechea lege corespundeam la criterii.”, a precizat Niculae Bădălău la Digi 24.

Facultatea de drept care îl recomandă pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi la fost făcută de Bădălău la Universitatea Bioterra (privată), după cum aflăm din cv-ul său oficial.

Bădălău a urmat facultatea în timp ce era deputat și făcea două master-uri în paralel. A terminat dreptul la vârsta de 48 de ani.

Facultatea de Drept din cadrul Universității Bioterra a primit cel mai slab calificat care poate fi acordat din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). În urma evaluării, realizată în 2009, la numai un an după ce a absolvit Bădălău, Facultatea de Drept a Universității Bioterra a primit calificativul „neîncredere”.

În cazul în care Bioterra nu remedia urgent problemele semnalate în raport, Facultatea de Drept rămânea fără acreditare și nu ar mai fi putut funcționa.

Neregulile descoperite la Universitatea Bioterra (vezi facsimil) care i-au adus calificativul NEÎNCREDERE

-        Procentul personalui didactic cu normă de bază este mult sub limitele normative obligatorii,

-        Un profesor predă Dreptul comercial deși este doctor în drept,

-        Profesorii care au funcții de conducere nu au norma de bază în instituție,

-        Competențele specifice din fișele disciplinelor nu sunt clare. Există prea multe discipline complementare (62%), programele analitice nu sunt detaliate la nivelul alocării timpului,

-        Planul de cercetare cuprinde cursuri,

-        Biblioteca nu are destule volume de carte.

După evaluarea ARACIS, Universitatea Bioterra a remis o serie de completări cu privire la programul de studii. Experții evaluatori, după o nouă analiză și-au menținut calificativul „neîncredere” acordat programului de studii universitare de licență de drept.

Concluzie: urmează anularea creditării

ARACIS decide, la final, să acorde Universității Bioterra (ca întreg) calificativul „Grad de încredere limitat”. „În cazul în care instituția nu se angajează pe calea corectării sau remedierii în perioada de un an universitar, Agenția va propune Ministerului Educației inițierea procedurilor de anulare a autorizației de acreditare”.

Astfel, la Curtea de Conturi, pe Bădălău îl recomandă faptul că, în timp ce era deputat, a urmat o facultate care nu prezintă nicio încredere.

L-am rugat pe Niculae Bădălău să explice de ce a ales Univeristatea Bioterra și cum a putut să meargă la școală în timp ce era deputat. Nu a răspuns.

CV Bădălău

Este inginer de construcții (1981 - 1985).

Între 2000 și 2004 a fost prefectul județului Giurgiu. Își face timp să meargă la București pentru a obține o diploma în management agroturistic.

Din 2004 este parlamentar dar și masterand la ASE și la Colegiul Național de Apărare.

În timp ce este deputat și face două masteruri finalizează și facultatea de drept de la Universitatea Bioterra.

În 2013 devine doctor în economie.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.