Ce s-a întâmplat cu o profesoară din Austria care și-a jignit elevii la clasă. Regrete, tardive

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.05.2023 - 12:37
Profesoară la clasă - Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Presa a relatat despre comportamentul inadecvat al profesorilor în relația cu elevii. Adesea, au existat nemulțumiri legate de modul în care autoritățile școlare au reacționat.

SHARE

În România, apar tot mai multe cazuri de violența verbală sau fizică ale profesorilor îndreptate împotriva elevilor. De fiecare dată există nemulțumiri legate de soluția găsită de inspectoratele școlare.

Cum se „acționează” în Austria

La mijlocul lunii aprilie, un profesor de la o școală din Austria ar fi insultat elevii din Ucraina, Siria și Turcia, iar cazul a fost intens mediatizat.

Citește și: Adevărata problemă din educație: Sute de mii de elevi nici nu ajung să se bată pentru „coroniță”

A fost un caz izolat care s-a petrecut la un liceu vienez și care a făcut valuri în presă la jumătatea lunii aprilie. Despre ce a fost vorba: o profesoară de limba germană și-ar fi insultat elevii în timpul orelor de curs. A spus cuvinte precum: "Nu sunteți în stare de nimic" sau "Puteți să vă întoarceți și voi în Turcia". În linii mari profesoara i-ar fi agresat verbal pe copiii din Siria, Turcia și Ucraina. 

Citește și: Religia, admisă la BAC. Pasaje din manuale despre familie, avort, mariaj pe care unii le vor refuza

Der Standard a relatat acest incident.

Profesorul i-a prezentat pe copii ca fiind "paraziți"

Profesorul regretă declarațiile

Profesorul, care a fost interogat de către direcția de învățământ în legătură cu incidentul. Ea a spus că regretă foarte mult declarațiilec și că a fost depășită de situație, a declarat purtătorul de cuvânt al direcției de învățământ. În privat, profesoara s-ar fi implicat în ajutorarea refugiaților, „chiar dacă acest lucru nu scuză și nu justifică declarațiile făcute", precizează acesta.

În urma interogatoriului, profesoara a primit un avertisment disciplinar și a fost nevoită să urmeze cursuri de formare suplimentară. Conținutul și amploarea formării sunt stabilite de conducerea școlii.

Clasă preluată de o echipă de profesori

Dar ce înseamnă acest lucru pentru elevi? Poate un profesor să continue să predea la acea clasă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat? Nu și în cazul acestei profesoare: ea a fost îndepărtată de la clasă. O altă echipă de profesori a preluat clasa. Potrivit direcției de educație, acest lucru va rămâne valabil în continuare.

În general, nu există reglementări legale cu privire la modul în care se tratează astfel de abateri, spune purtătorul de cuvânt. "Este o chestiune de decizie individuale, legate de fiecare caz în parte, pe care conducerea școlii și autoritățile școlare le coordonează și le iau", potrivit sursei mai sus amintite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te