VIDEO Lucrările la Autostrada Sibiu - Pitești, lot 1, aproape de jumătate. Deschidere, în 2023

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.07.2021 - 13:23
VIDEO Lucrările pe lotul al Autostrăzii Sibiu - Pitești se apropie de jumătate. Deschidere, în 2023 / youtube

Pe Autostrada Sibiu - Pitești se lucrează la cele două capete, dar avansat este tronsonul dinspre Sibiu.

SHARE

Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu - Pitești (Sibiu - Boița) a ajuns la 42% stadiu. Are 13 kilometri și va costa peste 600 de milioane. 

Lotul 2 între Boița și Cornetu are 31 de kilometri și se speră că va fi finalizat în 2025. Proiectul este întârziat, iar CNAIR confirmă acest aspect, procedura de licitație pentru atribuirea contractului de proiectare fiind demarată în februarie 2021. În septembrie va fi anunțat numele constructorului.

Citește și: VIDEO Traseul complet al Autostrăzii care pleacă de la Pitești spre Sibiu. Va fi terminată în 2025

  Pe lotul 3 între Cornetu și Tigveni nu este încă un constructor. Lotul are 37 de kilometri și va costa aproape 5 miliarde de lei. A început o licitație de precalificare pentru alegerea a 6 constructori finaliști.

Termenul de finalizare este, potrivit CNAIR, anul 2025. Durata contractului este de 14 luni perioada de proiectare și 59 de luni execuția. Un calcul simplu arată că e nevoie de 5 ani pentru construcție, astfel că deschiderea tronsonului în 2025 pare improbabilă. Mai realist ar fi termenul de 2026-2027. Este cel mai greu tronson având 95 de poduri și pasaje, un tunel de 1,7 kilometri și un ecoduct.

Citește și: FOTO&VIDEO Traseul complet al Autostrăzii Sibiu – Pitești de pe Valea Oltului. Finalizat, în 2025

Câștigătorul execuției lotului 4 al autostrăzii Sibiu Pitești, 10 km între Tigveni și Curtea de Argeș, a fost anunțat luna trecută. Vestea proastă este că, imediat, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația depusă de constructorul italian Rizzani de Eccher la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii Tigveni – Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu – Pitești.

Lotul 5 are 31 de kilometri și va costa 1,7 miliarde de lei. În iunie 2020 a început proiectarea iar acums e amenjează șantierul.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.