VIDEO EXCLUSIV Turiști români, blocați pe insula Lefkada cuprinsă de flăcări. Incendiu, necontrolat

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.07.2022 - 10:09
VIDEO EXCUSIV Turiști români, blocați pe insula Lefkada cuprinsă de flăcări. Incendiu, necontrolat / Newsweek

Un incendiu a izbucnit în pădurea din apropierea uneia din cele mai apreciate plaje Porto Katsiki din Lefkadas. Potrivit presei locale, incendiul arde între Porto Katsiki și cealaltă plajă faimoasă Egkremnous.

SHARE

Se pare că incendiul s-a declanșat într-o zonă greu accesibilă.

Incendiul a izbucnit duminică după-amiaza devreme și mobilizarea forțelor terestre și a mijloacelor aeriene de stingere a incendiilor a fost imediată.

Potrivit Serviciului de Pompieri, peste 32 de pompieri cu 9 motoare, 4 avioane și un elicopter, precum și rezervoare de apă municipale operează în prezent în zonă.

Se pare că incendiul a scăpat de sub control din cauza vântului puternic care bate în zona din apropierea prefecturii Ilia.

Potrivit presei locale tempo24.gr, incendiul a izbucnit în situl arheologic Portes, care include cimitirul preistoric micenian din secolele XVII-XI î.Hr.

Turiști români, blocați pe insula Lefkada cuprinsă de flăcări. Incendiu, necontrolat

Mai mulți turiși români se află, în acest moment, blocați pe insulă. Aceștia au declarat, pentu Newsweek România: „suntem blocați pe plaja Porto Katsiki din Lefkada, Grecia împreună cu câțiva zeci de turiști din cauza unui incendiu de pădure care a izbucnit cam în jurul orei 16.00. De atunci, pe cer zboară încontinuu elicoptere care cară apă din mare. Am întrebat polițiștii care au blocat drumul chiar de la parcare cam cât durează până se deblochează drumul și nu au știu să dea un răspuns clar.

Au spus că e posibil sa rămânem blocați chiar și toată noaptea, atât cât e necesar ca să plece lumea în siguranță”, ne-au precizat turiștii. Din filmul realizat de aceștia se văd trecând elicopterle cu apă (sus). În imaginea de jos, blocada instituită de poliție.

Unde a izbucnit incendiul

Presa greacă a publicat primele imagini (vezi jos).

â

Lefkada sau Lefkas sau Leucada, este o insulă grecească în Marea Ionică, legată de continent printr-un lung dig rutier și un pod. Capitala, Lefkada, se află în nordul insulei și este la doar 20 minute distanță de Aeroportul Preveza. Insula Lefkada văzută din satelit

Pe coasta de est a inusulei se află stațiunile Lygia, Nikiana și Perigiali, toate la nord de cea mai mare stațiune de pe insulă - Nidri. Se află într-o poziție adăpostită, cu vedere spre insulele Skorpios - insulă aflată în proprietatea particulară a lui Aristotle Onassis, Meganissi și altele mai mici, precum și spre Grecia continentală. Principalul drum costal de la Lefkada la Vasiliki trece prin oraș, deși o variantă se află în construcție. Există câteva feriboturi spre Kefalonia, Ithaca și Meganissi (wikipedia).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te