”În sfârşit se poate semna AutostradaA3 Cheţani-Câmpia Turzii! CNSC tocmai a respins contestaţia asocierii Drum Asfalt-Trameco (grup Selina) şi CNAIR este OBLIGATĂ de lege să semneze contractul cu Strabag-Geiger chiar dacă, teoretic, contestatarul poate să facă recurs la Curtea de Apel Bucureşti”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.
Cei 15,70 kilometri rămaşi de finalizat între Nădăşelu/Cluj-Napoca şi Târgu Mureş au o istorie zbuciumată.
”Licitaţia actuală a fost lansată în 20.07.2021 şi câştigătorul iniţial, Drum Asfalt-Trameco, a fost contestat de Strabag-Geiger căruia i s-a dat dreptate în instanţă iar CNAIR, după reevaluarea ofertelor, a desemnat în 08.08.2020 asocierea austriaco-germană ca fiind noul câştigător. Perdantul a tras de timp şi a atacat rezultatul reevaluării dar, aşa cum v-am spus pe 11 august, şansele de reuşită erau foarte, foarte reduse”, afirmă Asociaţia.
Citește și: VIDEO Regina Elisabeta a condus și promovat toată viața mașini englezești. Dricul, Mercedes-Binz
Potrivit acesteia, decizia CNSC confirmă previziunile şi ”CNAIR trebuie să parafeze contractul cu Strabag-Geiger pe 420,3 milioane lei fără TVA, 3 luni de proiectare şi alte 18 luni de execuţie în teren cu 10 ani garanţie”.
”Solicităm constructorilor şi oficialilor CNAIR să întreprindă de urgenţă procedurile de semnare a contractului, emiterea ordinului de începere şi mobilizarea în teren, Strabag-Geiger având puterea de a finaliza şantierul la sfârşitul lui 2023, sectorul acesta al Autostrăzii A3 fiind practic la ei în curte”, a mai transmis Asociaţia.
Chețani-Câmpia Turzii, lotul „blestemat” de autostradă
La fel ca tronsonul Biharia-Chiribiș-Suplacu de Barcău, și lotul de autostradă Chețani-Câmpia Turzii are o istorie zbuciumată. Inițial, a făcut parte din celebrul contract Bechtel care acoperea toată distanța Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea, americanii neapucând să deranjeze aici niciun fir de iarbă înainte să li se rezilieze contractul în 2013.
Comentarii 0