Soluții Smart City la cea de-a treia ediție a Forumului Antreprenorilor în Administrația Inteligentă

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.06.2019 - 17:01

Forumul Antreprenorilor în Administrația Inteligentă aduce și în acest an laolaltă reprezentanți din partea mediului de afaceri dar și a administrațiilor locale, pentru a discuta soluții de tip #smartadministration, #smartcity, #smarteducation, aplicabile comunităților.

SHARE

Specialistul în comunicare și membru al echipei de organizar, Violeta Vijulie, a explicat semnificația titlului forumului, dar și motivul pentru care activitățile organizate se concentrează pe comunitate.

„Antreprenor înseamnă o persoană fizică sau juridică cu inițiativă. Când spunem lucrul acesta, ne gândim atât la companii, cât și la ONG-uri, și la inițiative cetățenești, care poate încă nu sunt asumate sub formă juridică. Ideea este să iei inițiativă în viața comunității. Este deci forumul celor care au inițiativă în administrația inteligentă, deci vor să facă lucrurile în mod inteligent. Se luptă pentru comunitatea lor, iar cuvântul comunitate este foarte important pentru ceea ce facem noi și punem accept pe lucrul acesta, pentru că primarul, oricât de bun ar fi, nu poate să facă nimic dacă nu are comunitatea de parte lui, să îi susțină proiectele, să vină cu idei, să expună problemele reale. Și să păstreze ceea ce face primăria, pentru că oricât de multe soluții de colectare eficientă ar face, tot de cetățeni depinde să nu arunce gunoiul pe jos”, a povestit Vijulie.

De asemenea, aceasta a adăugat că, în cadrul forumului este foarte important și timpul de socializare „pentru că discuțiile se poartă unu la unu și fiecare primar discută în funcție de nevoile localității de unde provine. Invitații pot fi reprezentanți ai companiilor, ai ong-urilor sau ai administrației locale, dar care sunt mai avansațo în implementarea unor soluții de administrațe inteligentă, de #smartcity”.

„Facem o chestiune cu totul și cu totul specială, pentru că mergem să vizităm la fața locului, nu doar că vorbim în sala de conferințe despre investițiile pe care le fac primarii liberali, ci ne ducem și vedem la fața locului, unde se discută foarte concret despre planurile tehnice ale investiției respective, despre sursele de finanțare, despre timpul de proiectare și implementare, despre obstacolele care au apărut în cale implementării proiectului respectiv. În momentul în care afli de alt primar care sunt oportunitățile și care sunt piedicile, poți să le eviți și timpul în care alt primar poate să implementeze o asemenea investiție, se reduce, posibil și costurile” a mai adăugat specilistul în comunicare.

FORUMUL ANTREPRENORILOR ÎN ADMINISTRAȚIA INTELIGENTĂ – ediția a III a, are loc în perioada 20 - 22 iunie 2019 la Constanța și este organizat de Societatea liberală și ISP România, alături de partenerii lor internaționali Martens Centre for European Studies și Fundația Hanns Seidel.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te