OFICIAL Succesul EcoSport aduce al doilea model Ford la Craiova. Ce va fi ”BX 726”?

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 22.05.2018 - 17:48
Noul model ce va intra în producție la Craiova se adaugă actualului SUV EcoSport și mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost

După eșecul mini-monovolumului Ford B-Max, succesul SUV-ului de clasă ”B” Ford EcoSport i-a motivat pe cei de la Ford să decidă fabricarea unui al doilea model în fabrica de la Craiova. Investiția suplimentară se ridică la 200 milioane de euro.

SHARE

EcoSport a fost produs în peste 36.000 de exemplare (aproape de producția totală din 2016, când pe poarta uzinei au ieșit aproape 39.000 de B-Max-uri) în primul trimestru al anului, ceea ce a dus producția de la Craiova aproape de pragul de un miliard de euro în T1 2018. Și, se pare că, succesul micuțului SUV le-a dat încredere americanilor în noua lor strategie în Europa ce presupune lansarea mai multor modele normale și ”cocoțate”, de tip crossover, precum Ka+, Ka+ Active sau Focus Active.

Prin urmare, Ford a confirmat o investiție suplimentară de 200 de milioane de euro și adăugarea unui număr de 1500 de locuri de muncă dedicate producției unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova.

"Această nouă investiție confirmă continuarea evoluției gamei noastre de modele interesante produse în Europa și subliniază totodată transformarea complexului de producție de la Craiova", a declarat Steven Armstrong, președinte și CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu și Africa. "Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producție este o dovadă clară a flexibilității operaționale a fabricii de la Craiova și reflectă perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali și cu membrii comunității", a adăugat acesta.

Ce va fi ”BX 726”?

Noul model ce va intra în producție la Craiova se adaugă actualului SUV EcoSport și mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost. Despre ce mașină va fi vorba, cei de la Ford nu au suflat o vorbă. Însă, există mai multe zvonuri. Dacă prin primăvara anului trecut se vehicula modelul entry-level Ka+, acum câteva luni a apărut numele de cod ”BX 726”.

La prima vedere, ”BX 726” nu spune mare lucru. Dar, dacă luăm în considerare faptul că uzina de la Craiova este calibrată pentru modele din clasa ”B”, un Focus ”Made in Romania” iese din calcul. Așa că, dacă ne gândim că Ford vrea volume, că EcoSport-ul a venit din India, unde acum se face entry-level-ul de segment ”B” Ka+, și că numele de cod vehiculat conține o literă ”B”, al doilea model Ford de la Craiova ar putea fi Ka+. Sau Ka+ Active. Sau ambele.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -