Hidroelectrica va emite facturi săptămânal. Abonații au de plătit consumul pentru ultimele 10 luni

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 08.02.2023 - 10:11
Plată lei / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Hidroelectrica, furnizorul de energie electrică care nu a emis facturi de aproape 10 luni, a început, în sfârșit, să le trimită abonaților cât au de plată. Prima factură emisă este pe aprilie 2022 și urmează și restul. Dar nu „teancuri de 9-10 facturi”, ci la anumite intervale.

SHARE

Directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea, a anunțat că, pentru a se diminua numărul de solicitări de eșalonare a plăților, „nu vor veni teancuri de 9-10 facturi. Procesul de facturare pentru perioada anterioară a început la Hidroelectrica, s-a facturat luna aprilie şi am luat decizia ca totuși facturile să nu vină într-un singur calup, ci să vină pe fiecare lună în parte, cu un anumit decalaj. Facem asta pentru a încerca să diminuăm numărul de solicitări de eșalonare pe care le pot face clienții în cazul în care nu pot plăti contravaloarea facturilor”.

Citește și: Unde investeşti în criză. „Refugiu” în imobiliare, aur şi economisire. Afacerile care aduc bani

Încercând să explice noțiunea de „decalaj”, directorul Hidroelectrica a explicat că „pentru a veni în întâmpinarea clienților, facturile vor veni cu o anumită periodicitate în fiecare lună, nu o să vină mai multe facturi într-un singur mail. Apoi, va fi puțin mai accelerat procesul de emitere al facturilor, probabil la un interval de o săptămână sau o săptămână şi jumătate, pentru a încerca să nu aglomerăm foarte mult ghișeele cu cereri de reeșalonare”

Factura de curent emisă de Hidroelectrica la sfârșitul lui ianuarie 2023 pentru luna aprilie 2022 are termen de plată de 45 de zile, adică martie 2023. 

Citește și: VIDEO Booking’s Traveler Review Awards 2023: Județul Mureș, pe locul 5 în lume la ospitalitate

Plata facturilor Hidroelectrica poate fi eșalonată pe maximum 6 luni

Practicând cele mai mici tarife la energie de pe piață, Hidroelectrica a reușit să atragă un mare număr de clienți (aproape 500.000 de clienți casnici) și a trebuit să oprească procesul de facturare pentru a implenta un nou sistem informatic performant. Majoritatea abonaților nu au mai primit facturi din martie-aprilie 2022. 

Recent, Hidroelectrica a anunțat că „a implementat cu succes noul sistem informatic de facturare, care integrează soluții software de ultimă generație capabile de gestionarea optimă a numărului crescut de clienți casnici și non-casnici”.

„Vă asigurăm că facem eforturi pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite tuturor clienților, iar trecerea la noile programe informatice a reprezentat unul dintre pașii absolut necesari făcuți în această direcție. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de perioadele de întârziere în emiterea facturilor.

Dorim să reamintim că termenul de plată a facurilor emise de către Hidroelectrica este unul relaxat, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Dacă vă aflați în dificultate în ceea ce privește plata facturilor, aveți posibilitatea de a opta pentru eșalonarea sumelor restante, plata urmând a fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. Pe perioada eșalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eșalonare”, se arată pe site-ul furnizorului. 

Formularul tip pentru cererea de eșalonare a plății facturilor la Hidroelectrica este disponibil pentru descărcare în format electronic: 

- CLIENT CASNIC

- CLIENT BUSINESS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te