Guvernul începe exproprierea pentru lărgirea Centurii Capitalei, între A1 și Autostrada Soarelui

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 03.09.2021 - 13:27
Centura Capitalei. Foto arhivă

Guvernul a lansat în consultare publică hotărârea pentru realizarea expropierilor pentru lărgirea la patru benzi a Centurii de Sud a Bucureștiului, între Autostrada Soarelui și A1.

SHARE

Guvernul a lansat în consultare publică hotărârea pentru realizarea expropierilor pentru lărgirea la patru benzi a Centurii de Sud a Bucureștiului, între Autostrada Soarelui și A1. Valoarea estimată a expropierilor este de peste 2,3 miloane de lei. 

Hotărârea de guvern permite Ministerului Transporturilor să înceapă procedurile de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de lărgire la patru benzi a centurii rutiere din sudul Bucureștiului, între A2 km 23+600 și A1 km 55+520.  

Citește și: VIDEO Asfalt pe Pasajul Mogoșoaia de pe Centura București. 10% avans într-o lună. Deschidere, 2021

Pe lângă cele patru benzi, vor fi construite și un giratoriu suspendat în zona autostrăzii A1, dar și un pasaj de legătură cu DN 6, pe raza localității Bragadiru, din județul Ilfov.

„Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Lărgire la patru benzi a centurii rutiere a Municipiului București Sud (...) sunt în cuantum total de 2.318 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, prevede hotărârea de guvern.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei avansează cu 76 metri pe an. Inaugurat, 2022

Plata pentru despăgubiri se va face în cel mult 30 de zile de la data aprobării cererii de deschidere de credite, în contul proprietarilor/deținătorilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național.

Citește și: VIDEO Pasajele de pe Centură, avans modest în 30 zile. Mogoșoaia - 2%, Domnești - 3%, Berceni - 2%

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., răspunde de realitatea datelor înscrise în lista cuprinzând imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul prevăzut la art. 1, de corectitudinea datelor înscrise în documentele care au stat la baza stabilirii acestora, precum şi de modul de utilizare, în conformitate cu dispozițiile legale, a sumei alocate potrivit prevederilor
prezentei hotărâri”, menționează hotărârea de guvern.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.