Oracle își reduce cu 40% activitatea în România. Are peste 5.000 de angajați, profit de 30 mil. lei

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.10.2023 - 13:59
Oracle își reduce cu 40% activitatea în România. Are peste 5.000 de angajați, profit de 30 mil. lei - Foto: Profimedia Images

Gigantul IT american Oracle, cel mai mare producător de software din România şi din lume, își reduce cu 40% spațiul de activitate din țara noastră. Are peste 5.000 de angajați, iar în 2022 a realizat un profit de peste 30 de milioane de lei.

SHARE

Oracle a reînnoit contractul de închiriere din clădirea B a complexului de birouri Floreasca Park, urmează să semneze contractul de reînnoire în Oregon Park şi a renunţat la toate spaţiile din Sky Tower, toate în Bucureşti, mişcare ce se traduce printr-o reducere cu circa 40% a suprafeţei de birouri dedicate celor peste 5.000 de angajaţi ai săi din România, potrivit surselor din piaţa imobiliară, relatează News.ro.

Conform datelor oficiale, în 2022, Oracle a realizat o cifră de afaceri de 805.830.771 în România și a obținut un profit net de 30.106.036.

Citește și: IT-ul și construcțiile sunt domeniile care oferă cele mai mari salarii românilor. Cât se câștigă

Anterior deciziei de restrângere a spaţiilor de birouri ocupate, angajaţii Oracle România, care este şi unul dintre cei mai mari chiriaşi pe piaţa de birouri, lucrau în Oregon Park, unde corporaţia are închiriat cel mai mare spaţiu (20.000 de metri pătraţi închiriaţi din 2015 şi încă 5.000 de metri pătraţi adăugaţi în 2018), în Floreasca Park, unde avea o clădire întreagă de circa 20.000 de metri pătraţi încă din 2012, şi în Sky Tower, unde ocupa nouă etaje şi o suprafaţă de 10.400 de metri pătraţi, contract reînnoit în 2016 şi care urma să expire în 2024.

Citește și: Schimbările fiscale din domeniul IT vor avea un impact: „Multinaționalele pur și simplu se vor muta”

Toate cele trei sedii sunt învecinate în zona pasajului Pipera, din nordul Bucureştiului, notează News.ro, citând Profit.ro.

Surse din piaţa imobiliară spun că Oracle a reînnoit contractul de închiriere în Foreasca Park, tranzacţie în urma căreia a renunţat însă la unul din etajele ocupate şi urmează ca treptat, pe parcursul anului viitor, să mai renunţe la încă un etaj şi să rămână cu 4 etaje, echivalentul a 12.000 de metri pătraţi.

Citește și: Cât câștigă un programator în România? Cei mai buni sunt căutați de marile companii din străinătate

Proprietarii Floreasca Park au scos deja la închiriat etajul eliberat de Oracle şi acceptă divizarea spaţiului în sedii de minimum 414 metri pătraţi.

De asemenea, Oracle România a renunţat la sediul din Sky Tower şi urmează să reînnoiască contractul de închiriere pentru 20.000 de metri pătraţi ocupaţi în Oregon Park.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te