Fondatorii Element Industrial și Superbet, asociere pentru dezvoltarea rețelei ELI Parks

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.10.2021 - 12:03
Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Group Foto: D Craig Real Estate
Anca Damour va fi CEO D Craig Real Estate

Sacha Dragic, fondatorul Superbet, și Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial, vor semna un parteneriat pentru dezvoltarea rețelei de parcuri logistice ELI Parks. Alături de cei doi este implicată Anca Damour, cu o experiență de 19 ani în zona de real estate și de retail.

SHARE

În prima fază, proiectul își propune să construiască 500.000 mp de spații industriale în zone cheie pentru dezvoltarea economiei autohtone, în patru ani de zile.

În faza a doua, strategia presupune extinderea accelerată la nivel național și interconectarea – inclusiv prin achiziții de terenuri de ordin similar - cu parcuri logistice din zona Europei Centrale și de Est.

Proiectul va fi dezvoltat de către noua entitate creată din asocierea dintre ELI și D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiții D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic. 

Citește și: Superbet, recrutare de top de la marile corporații, precum: Mars, Olx, McKinsey și Adobe

Noua entitate pornește de la o injecție de capital de 90 de milioane de euro, împărțită egal între Ionuț Dumitrescu și Sacha Dragic. D Craig Real Estate va fi condusă din poziția de CEO de Anca Damour.

Asocierea se află sub rezerva autorizării Consiliului Concurenței.

Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Group

Ionuț Dumitrescu este fondatorul Element Group, un investitor în proiecte de retail (Bistrița Retail Park – Element Development), proiecte logistice (ELI Parks – Element Industrial) și proiecte de office (co-fondator alături de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu al diviziei One Office din cadrul One United Properties). Parte a Element Group, cu investiții variate în logistică, retail și birouri, Element Industrial este unul dintre cei mai activi jucători locali pe piața de logistică din țară.

Pandemia a creat noi oportunități pentru piața de logistică, în contextul accelerării digitalizării și creșterii pieței de e-commerce. Prin diversitatea produselor din portofoliul Element Industrial, dezvoltatorul și-a propus să fie un partener flexibil pentru chiriașii de spații logistice din România.

Citește și: Tranzacție de mare anvergură. Grupul Superbet agreează achiziționarea Napoleon Sports & Casino

Pe lângă investițiile din hub-ul Buftea-Chitila, Element Industrial are în desfășurare mai multe proiecte situate în orașe precum, Ploiești, Pitești sau Brăila. Toate proiectele sub marca „ELI Parks” sunt dezvoltate conform standardelor internaționale de clasă A, având principalul obiectiv de a acoperi pe deplin nevoile potențialilor chiriași, indiferent de domeniul în care aceștia activează. În acest context, conceptele utilizate în dezvoltarea parcurilor permit flexibilitate în acomodarea unei game largi de nevoi, atât tehnice, cât și operaționale.

Cu portofoliul ambițios pe care și-l propune, noul joint venture cu capital integral românesc va crește concurența pe piața logistică autohtonă dominată astăzi de multinaționale.

“Pentru a ne putea extinde accelerat și la nivel naţional aveam nevoie de parteneri. Atât Anca Damour, cât și Sacha Dragic au experiența necesară pentru acest gen de demers antreprenorial într-un sector extrem de efervescent acum și în anii ce vor veni”, a declarat Dumitrescu.

Sacha Dragic, deținătorul unui pachet diversificat de investiții

Sacha Dragic a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai importanți antreprenori din România, grupul Superbet depășind deja valoarea de 2,5 miliarde de euro. În 2019, câștiga încrederea americanilor de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, devenit acționar minoritar în Superbet, iar anul acesta a marcat cea mai mare tranzacție făcută de o companie româneasă în afara țării – achiziția celui de-al treilea jucător din piața belgiană de betting & gaming.

Dincolo de succesul Superbet al cărui fondator este, Dragic deține în acest moment un portofoliu diversificat de investiții - în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte.

Anca Damour, un pas important după Carrefour

Dupa 19 ani la Carrefour, timp în care a coordonat în România una dintre cele mai de succes expansiuni ale grupului francez, a supervizat M&A-uri precum Carrefour-Billa sau s-a implicat în lansarea unor noi modele de business-uri de servicii  (Bringo), Anca Damour devine partener și noul director executiv al diviziei D Craig Real Estate.

”Sacha și Ionuț sunt antreprenori, sunt învățați să trăiască permanent cu ideea de a urmări oportunități și a le transforma  în proiecte de succes. Pentru mine, este un pas de la un model planificat cu rotițe bine rodate – cum era în Carrefour – la un model antreprenorial, în care lucrurile par să se întâmple cu viteza luminii. Ce ne-a adus împreună - și ce m-a convins să îi pun alături pe Ionuț și pe Sacha - a fost ideea aceasta nebună că putem construi în sectorul de business românesc jucători de talie internațională. Că putem să gândim strategic, pe termen lung și poate să creăm în câțiva ani un nou Unicorn românesc, acolo unde până de curând părea că doar rețetele internaționale pot avea succes”, a declarat Anca Damour.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te