Președintele Academiei Române, în prefața cărții lui Fuego: „Răspândește în jur lumină de adevăr”

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.09.2022 - 15:29
Fuego și cartea lansată - FOTO: FB

Cântărețul paul Surugiu Fuego și-a lansat o carte despre emoțiile și trăirile sale izvorâte din experiența de viață. Prefața este semnată de profesorul Ioan Aurel-Pop, președintele Academiei Române.

SHARE

Ați citit cartea mea ”Confesiuni – Cu sufletul pe scena vieții?” Cartea poate fi achiziționată online de pe Bookzone. Ea poartă cu sine o bucată din sufletul meu, din trăirile și experiențele mele! Cred că sunt descris cel mai bine de fiecare popas făcut de anumite priviri în viața mea. Sunt un cumul din trăirile care m-au marcat și care m-au întărit, am trecut și trec prin multe și fac față nedreptăților, chiar dacă ele uneori mă rănesc și mă pun la pământ de am impresia că nu voi mai reuși vreodată să mă ridic. Pe scurt, eu sunt Paul.

Citește și: Ioan-Aurel Pop, autosuspendat de la șefia CNATDCU. În urmă cu 18 luni, pentru Newsweek: Demisionez

Sau Cipi – așa cum îmi spun toți cei din familie. Sunt artistul Paul Surugiu-Fuego și omul. Despre asta e cartea mea! Nu fac diferențe între aceste roluri, iubesc publicul, iubesc intimitatea mea, nu mă dau în stambă, nu epatez cu nimic, îmi pun sufletul pe scena vieții, pentru voi, într-o continuă și deplină confesiune a vieții mele!, scrie Fuego pe FB.

Prefața este semnată de președintele Academiei Ioan-Aurel Pop.

„În cartea aceasta vei regăsi un artist care a muncit și care nu ezită să recunoască asta și vei descoperi oameni care mi-au marcat existența, frământări și gânduri personale, drag de țară și de frumos și o felie zdravănă de sinceritate dureroasă. Țin totuși să menționez că nu fac nimic în activitatea mea cu scop demonstrativ. Am trecut de multă vreme de această etapă. Tot ce realizez acum, fie că este pictură, muzică, televiziune sau scris, totul vine din firesc și din pasiune. Dar, în același timp, eu nu sunt o poveste despre succes.

Citește și: Bombardierele strategice americane B-52H pot distruge flota rusă din Marea Mediterană

Eu sunt o poveste despre muncă, perseverență și încredere în sine. Nu mă chinuiesc să arăt că sunt bun, dar mă încăpățânez mereu să-mi arăt mie că visurile nu sunt în van, că tot ce cred și toate lucrurile în care îmi pun sufletul. Indiferent de câte uși închise m-am lovit și mă voi lovi”, mai scrie artistul

Președintele Academiei îi aduce un omagiu: „Fuego, deja de câteva decenii încoace, răspândește în jur lumină de adevăr și de dreptate, dar mai ales de bunătate și de iubire. Mesajul său este autentic și este receptat așa de masiv fiindcă este sincer. Preaplinul sufletului său este același cu mesajul operei sale, cântate sau vorbite sau exprimate în alte forme artistice. Iar publicul ales căruia i se adresează simte asta, simte autenticitatea și sinceritatea, simte potriveala de care vorbeam, simte inima vibrând și mintea gândind frumos și curat. Prin toate acestea, marele artist încetează să fie un rapsod local, proiectându-se înspre lume, înspre universalitate”, scrie Ioan-Aurel Pop despre cartea semnată de Fuego.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te