Ioan-Aurel Pop, autosuspendat de la șefia CNATDCU. În urmă cu 18 luni, pentru Newsweek: Demisionez

DE Petre Bădică | Actualizat: 16.08.2021 - 16:46
Ioan-Aurel Pop, autosuspendat de la șefia CNATDCU. În urmă cu 18 luni, pentru Newsweek: Demisionez / basilica.ro

Mai bine de un an și jumătate a trecut de cânt Pop își anunțase intenția a de pleca de la șefia CNATCDU. În final, e vorba doar de o plecare parțială.

SHARE

Actualul președinte al Consilul General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, Ioan-Aurel anunțase, în exclusivitate pentru Newsweek România că va părăsi această funcție încă din ianuarie 2020.

Motivul îl reprezenta lipsa de timp.

 

Ioan-Aurel Pop, autosuspendat de la șefia CNATDCU. În urmă cu 18 luni, pentru Newsweek: Demisionez

 

Mărturisirea a fost făcut de Ioan-Aurel Pop într-un interviu pentru Newsweek România. Interviul a fost realizat în ianuarie 2020.

Ioan-Aurel Pop a spus: Calitatea mea de preşedinte al CNATDCU decurge din calitatea de preşedinte al Academiei. Mi se pare corect că un academician să fie preşedinte al CNATDCU (poate  asigura un grad mai mare de obiectivitate), dar nu preşedintele instituţiei.

Se pot produce derapaje (cum semnalaţi acum dumneavoastră), despre care preşedintele să nu ştie. De altminteri, după Sărbători, voi expune situaţia în fata conducerii Ministerului Educaţiei şi îmi voi da demisia. Nu am participat, din păcate, în ultimele şase luni, decât la un Consiliu General (în decembrie), dar nu am putut rămâne până la final (din pricina obligaţiilor de la Academie).
 

Citește și: Șeful CNATDCU, Ioan-Aurel Pop, acuză fals în documentul prin care Florin Iordache scapă de plagiat

Ioan-Aurel Pop nu a plecat de la conducerea CNARTCU în iarna lui 2020. A făcut-o 18 luni mai târziu, dar nu definitiv.

Ioan Aurel Pop s-a autosuspendat pentru șase luni din funcția de președinte al CNATDCU, forul care analizează plagiatele, a declarat acesta pentru Edupedu.ro.

„Nu mai țin minte, dar motivul este că nu mai pot, sunt președintele Academiei și asta îmi mănâncă tot timpul, sunt și profesor universitar și cine m-a pus la CNATDCU m-a pus nu pentru că mă cheamă Ioan Aurel Pop, ci fiindcă președintele Academiei trebuie să prezideze (CNATDCU). Eu le-am spus să schimbe treaba asta pentru că eu nu pot să fac lucruri imposibile, nu am ubicuitate. La CNATDCU trebuie să te duci în fiecare zi la Ministerul Educației, când să mă duc dacă trebuie să mă duc la Academie”, a spus Pop.

Citește și: Ioan-Aurel Pop, reales șef al CNATDCU deși anunțase că se retrage. A albit plagiatul lui Iordache

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.