VIDEO + FOTO Schimbare totală de look, pentru luxosul SUV lucrat manual Bentley Bentayga

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 01.07.2020 - 17:58

La cinci ani de la lansare și după circa 20.000 de exemplare manufacturate, reputatul producător britanic Bentaley i-a operat un facelift exterior destul de amplu și o schimbare aproape totală de interior luxosului SUV Bentley Bentayga.

SHARE

Partea frontală a fost redesenată complet cu linii și mai dinamice, inspirate din noul limbaj de design al mărcii introdus de cea de-a treia generație Continental GT și de noua navă-amiral Flying Spur. Împreună, cele trei mașini formează o nouă familie care este mai conectată vizual ca niciodată.

Capota motorului este ușor mai lungă, iar calandrul, în formă de matrice, mai mare, mai înalt și mai impunător. Noile faruri inteligente cu matrice LED (48 de LED-uri fiecare) includ semnătura Bentley, inspirată din cristalul tăiat. Iar parașocul desenat mai agresiv accentuează caracteristicile de performanță ale mașinii. În premieră, Bentayga facelift a primit ștergătoarele de parbriz încălzite, cu stropire directă și 22 de jeturi de spălare în fiecare braț.

Profilul SUV-ului nu prezintă schimbări semnificative, dar spatele lui noului Bentayga a suferit o transformare majoră, cu o reproiectare totală a suprafețelor. Ies în evidență noile stopuri mult mai elegante și gurile de evacuare largi și cu un design fusiform similar. De asemenea, trebuie notat că odată cu facelift-ul spatele lui Bentayga a crescut cu 20 de milimetri în lățime, ceea ce a dus la repoziționarea roților și la un plus de dinamică la condus.

Interior complet revizuit

Interiorul foarte apreciat al Bentayga a fost revizuit în mod semnificativ în urma facelift-ului. Scaunele sunt complet noi (disponibile cu opțiunea ventilație în spate pentru cabina cu cinci locuri). Iar printre schimbările majore se numără partea centrală a bordului, volanul și panourile ușilor. De asemenea, pasagerii din spate se bucură de un spațiu semnificativ mai mare, zona pentru picioare crescând cu până la 100 mm în funcție de configurație.

Un sistem de infotainment de generație nouă se integrează perfect în tabloul de bord Bentley în formă de „aripă”, lucrat manual, și are un ecran de 10,9 inci cu o grafică edge-to-edge. Display-ul digital complet nou include o grafică dinamică și o super-rezoluție, care se pot configura după preferințele șoferului.

Cele mai noi elemente hardware și software oferă o navigație completă cu hărți prin satelit, căutare online și alte funcții. Wireless CarPlay Apple este oferit pentru prima dată în configurația standard, alături de sistemul pe cablu existent, împreună cu Android Auto (în funcție de piață). Pasagerii din spate beneficiază de introducerea unei noi tablete cu ecran tactil, mai mare, similară cu cea introdusă pe noul Flying Spur.

Întreaga conectivitate a mașinii este îmbunătățită semnificativ, porturile de date USB-C și un încărcător de telefon wireless fiind acum incluse în configurația standard. Noul Bentayga este dotat acum cu un SIM încorporat, la fel ca și cel mai nou model Continental GT, ceea ce înseamnă că funcțiile conectate My Bentley nu mai necesită ca ocupanții mașinii să-și pună la dispoziție propria lor conexiune de date. Serviciile My Bentley, disponibile în mașină și la distanță, reprezintă o gamă de servicii în continuă dezvoltare, disponibilă clienților printr-o aplicație dedicată, atât pe platformele mobile Apple iOS cât și pe Android.

Interiorul luxos poate fi și mai rafinat prin aplicarea a unor ornamente din aluminiu finisat în nuanță închisă disponibile pentru prima dată pe un Bentley, precum și prin aplicarea a două furnire drepte, noi pentru Bentayga: Koa și Crown Cut Walnut. Mulliner Driving Specification adaugă un nou design de matlasare, și noi detalii pentru scaune.

V8 pentru început, W12 și plug-in hybrid mai târziu

Pentru început, noul Bentley Bentayga este disponibil doar cu un motor V8 pe benzină, oferind performanțele unui supercar adaptate la utilizarea de zi cu zi – 550 de cai putere, cuplu de 770 Nm, accelerație 0-100 km/h în 4,5 secunde, accelerație 0-160 km/h în 9,8 secunde și viteză maximă de 290 km/h.

Versiunile plug-in hybrid și W12 vor fi lansate până la sfârșitul anului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te